Instagram’da Yeşil Işık Dönemi

Instagram’da Yeşil Işık Dönemi

Dünyanın en popüler fotoğraf ve video paylaşma programı Instagram'a yeni bir özellik daha geldi. Bundan sonra kullanıcılar Instagram arkadaşlarının online olup olmadıklarını görebilecekler.

A+A-

Hikayeler için reaksiyon ve takipçi silme özelliklerinin de testini yapan Instagram, çevrimiçi arkadaşları da göstermeye başladı. ICQ gibi eski mesajlaşma programlarını kullananlar yeşil noktanın ne anlama geldiğini çok iyi bileceklerdir. Bu yeşil işaret, karşıdaki kullanıcının çevrimiçi, yani online olduğunu ve sohbet etmeye müsait olduğunu gösterirdi. Instagram’da bu yeşil nokta özelliği ile çevrimiçi kişiler gösterecek. Ama istenildiği takdirde bu özellik kapatılabiliyor.

İki Ana Hedef Var

Bu özellikle iki ana hedef odaklanılıyor. İlki kullanıcıların keyif aldıkları içerikleri paylaşırken diğer kullanıcılar ile olan etkileşiminin artırmak diğerdi ise Instagram Direct ile gerçekleştirilen gerçek zamanlı sohbetlerin sayısını yükseltmek.

Facebook son zamanlarda atmış olduğu adımlar ile sosyal medya üstündeki mesajlaşmanın kendi ürünleriyle gerçekleştirilmesini amaçlıyor.  Teknoloji dünyasının günümüzdeki en popüler uygulamaları olan Messenger, WhatsApp ve Instagram da zaten Facebook'a ait.

YEŞİL NOKTA NASIL KAPATILABİLİR?

Son görülmeyle benzer biçimde, yeni gelen yeşil noktanın görünmesi özelliği de engellenebilmekte. Bunun için Instagram'da öncelikle Ayarlar bölümüne girmek gerekiyor. Ardından “ Hareket Durumu “ menüsü altında olan “Hareket Durumunu Göster” seçeneğini kapattığınızda artık çevrimiçi durumunuz görünmeyecektir. Yine aynı yolları takip ederek yeşil ışık özelliğini açabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.