İnternet medyası Hakkında Flaş Gelişme

İnternet medyası Hakkında Flaş Gelişme

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’ı ziyarette bulunan İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, yakın zamanda internet yasasının Meclis’e geleceğini ifade etti.

A+A-

Ziyaret sırasında konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, internet yasasıyla alakalı BİK tüzük değişikliği hakkında yasa taslağını hazırlayarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na gönderdiklerini belirtti. Gazetelerin yaşaması gerektiğinden bahseden Duran, “Ama, teknolojinin hızı ile beraber medyada da yenilikler kaçınılmaz bir hal aldı. Bu kapsamda internet medyası da görmezden gelinemez. BİK olarak gazetelerin internet sitelerini kuvvetlendirmeleri amacı ile çalışma yapılıyor. Gazeteler de yeni medyaya ayak uydurmak zorundalar. İnternet yasasıyla beraber bazı yasal boşluklar da giderilecek” dedi.

Sabırsızlıkla Bekliyoruz

İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir ise, internet yasasının şu noktada kaçınılmaz bir duruma geldiğini belirterek, “Bizler gazetelerin kapanmasını istemiyoruz. Teknoloji ve çağın ihtiyaçlarına karşılık verecek internet medyasının yasalarda bir karşılığı bulunmuyor. Bugün binlerce meslektaşımız, 212 basın kanunu çerçevesinde sigortalarını internet medyasından yaptıramıyor ve fiili gazeteci sayılamıyor. Gerek internet medyası, gerekse sosyal medyayı içerisinde barındıran internet yasası hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın çalışmalarını ve sonucunu sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya ile ilgili sözlerine katıldıklarına vurgu yapan Demir, “Çıkarılacak internet yasası, hem internet medyasını hem de sosyal medyayı düzene sokacaktır. Basın İlan Kurumu’nun tüzük değişikliği ile ilgili yasa taslağını tamamlayarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na göndermesi internet medyasına sevinç yaşatmıştır. Umut ediyoruz ki, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da, internet yasasını en kısa zamanda TBMM’ye getirecektir. Mart ayı içerisinde internet yasasının Meclis’e geleceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

Ziyarete İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı ve Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir’in yanı sıra Federasyon Genel Sekreteri ve İnternet Gazeteciliği ve Blog Derneği Başkanı Sinan Tunç, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik de katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.