İranlılar Denizli'ye Vaftiz Olmaya Geliyorlarmış

İranlılar Denizli'ye Vaftiz Olmaya Geliyorlarmış

Prof. Dr. İskender ÖKSÜZ'ün, "Toplum Nereye Gidiyor" başlıklı yazısı, 26.09.2020 tarihinde Millî Düşünce Merkezi sitesinde yayımlandı.

A+A-

Dünyada ideolojilerin öldüğünü öne süren yazar, yazısında İran halkının üzerindeki ideolojik baskıyı misal olarak vermiş. Bir cümlesinde İran'dan bir otobüs dolusu insanın vaftiz olmak için, 2018 yılında Denizli'ye geldiklerini ifade etmiş. Demek ki İran halkı Denizli'ye boşuna ilgi göstermiyor...

Prof. Dr. İskender Öksüz yazısına "İran’ı tanıyanlar, dindarlığa karşı büyük bir reaksiyonun yükseldiğini anlatıyor. Hatta rejimin İslamiyeti’ne inat, Hristiyan misyonerler başarı kazanmaya başlamış.Bu gel-gitler, toplumun baskı ve propagandaya tepkisiyle de büyüyor. Sovyetlerin çöküşünün bir sebebi de ideolojik dayatmadır." ifadeleri ile başlıyor.

Denizli Ayrıntısı

Öksüz'ün yazısındaki "ideoloji bastırdıkça muhalefet büyür"  başlıklı bölümünde Denizli ayrıntısı dikkat çekiyor. bu bölümde Öksüz, söylediklerini desteklemek için bir kaynak da veriyor. O bölüm aşağıdaki koyu ile gösterilmiştir.

İran Devrimi’nin tarihi 1979’dur. İdeolojilerin ölümü henüz gerçekleşmemişti. O yüzden İran da kendine göre bir İslam ideolojisiyle yola çıktı. Aradan geçen kırk bir yılda, iki yeni nesil geldi. Ve halkın büyük desteğiyle gelen molla yönetimi, gittikçe, Ladik’in bana ’69 yılında tarif ettiği Macaristan yönetimine benzedi. İran’ı tanıyanlar, dindarlığa karşı büyük bir reaksiyonun yükseldiğini anlatıyor. Hatta rejimin İslamiyeti’ne inat, Hristiyan misyonerler başarı kazanmaya başlamış. İran’ı tanıyan, oralı bir Türk arkadaşım, “Her gün otobüslerle Türkiye’ye, buradaki misyonerlere vaftiz olmaya geliyorlar” diyor ilave ediyor, “Sen bakma İslam Devleti dendiğinde. Türkiye’de halk kesinlikle daha dindar.” ABD devlet radyosu NPR’nin muhabiri, bir otobüs İranlı’nın 2018’de Denizli’de vaftiz edilişini anlatıyor. (İngilizce’den çevirebilirseniz: https://n.pr/2RNaZxZ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.