İŞ İNSANI YILMAZ OKUKLU’DAN FUAD NECEFLİ’YE ZİYARET

İŞ İNSANI YILMAZ OKUKLU’DAN FUAD NECEFLİ’YE ZİYARET

             Iğdır’ın yetiştirdiği Iğdır sevdalısı iş insanı Yılmaz Okuklu Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanı yetkilisi Fuad Necefli’yi ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu.

A+A-

         Bakü devlet Üniversitesi Uluslararası ilişkiler bölümünden sınıf arkadaşı olan Fuad Necefli ile Nahçıvan  Ali mecliste görüşen iş insanı Yılmaz Okuklu Iğdırlıların selamını ileterek çeşitli konularda fikir alışverişi yaptılar.

        YouTube Kanalımızı ziyaret eder misiniz 

         Cumhurbaşkanı yetkilisi Fuad Necefli ile yaptığı görüşme hakkında bilgi veren Yılmaz Okuklu şunları söyledi:”Daha önceden anlaşması yapılan Iğdır Nahçıvan arasındaki serbest ticaret bölgesi anlaşması kapsamında150 milyon liralık İş birliği anlaşmasını görüştük. Bu anlaşmanın hayata geçirilmesi konusunda fikir alışverişi yaptık. Yine Türkiye Ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi döneminde Türk lirasının kullanımına üstünlük verilmesinin bankacılık sektöründe Nahcivan’a açılan Türk lirası kredileriyle mümkün olacağını görüştük. Turizm açısından Nahcivan’ın gelişmesi için Duz dağı tesislerini Kazakistanlı turistlerin hizmetine sunmak için neler yapacağımızı görüştük. Kazakistan’da soğuk hava nedeniyle solunum yolu hastalıkları çok fazla bunun için solunum yolu hastalığının tedavisinde Duz dağı otel ve tesislerin de tedavi olunabilir. Bunun için Kazakistan’dan konu ile ilgili uzman doktorlar bölgeye davet edilerek Tuz mağarasını gezmeleri sağlanacak. Hastalar bu tuz mağaralarında iyileşebilir mi iyileşmez mi konusunda rapor hazırlanacak. Böylece Kazakistan ile Nahçıvan arasında sağlık turizmi başlamış olacak.10 ile 15 gün süreli sağlık turizminde uçak, konaklama dahil uygun bir fiyat paketi uygulanacaktır. Böylece Nahcivan’a turist akını planladık.

         Nahçıvanı çok iyi bilen ve sorunlarını çözmek için uğraşan sayın Fuad Necefli bey sohbetimizde Azerbaycan’ın umumi lideri Haydar Aliyev’in “Nahcivan’ı kazsan altından bir Nahçıvan daha çıkar “sözünü hatırlatarak Nahcivan’ın yer altı zenginliği çoktur. Şu anda yaptığımız araştırmada 44 tane su kaynağı var birkaç tanesini bulduk. Diğer su kaynaklarını da bulmak için çalışıyoruz. Bu konuda Türkiye’den işin uzmanı kişileri davet ediyoruz. Gelsinler çalışmalara katılsınlar.”

         Sayın Fuad Neçefli beyin göreve gelmesiyle birlikte Nahçıvan’ın büyük gelişme gösterdiğini mağazaların açıldığını belirten Yılmaz Okuklu,”Nahçıvan iktisadi kalkınma öncelikli statüsü olan bir yer Nahçıvan’a yapılan yatırımlar için gerekli sanayi tesislerin her bir ürünü gümrüksüz geçecek. 7 yıl boyunca gelir vergisi alınmayacaktır. Bu nedenle Türk  iş adamları sanayi tesisi yapabilir. Bu ve buna benzer konuları dile getirdik. Sayın Fuad Necefli Türkiye sanayisine Türk iş insanlarına kabiliyetleri dolayısıyla çok hayran olduğunu söyledi. Türk iş insanlarını Naçıvan’a yatırım yapmaya iş yapmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.