İş-Kur Ve GEKA Engelli İşsizler İçin El Sıkıştı!

İş-Kur Ve GEKA Engelli İşsizler İçin El Sıkıştı!

DENİZLİ'de Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürlüğü ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) "Engelim İşime Engel Mi" isimli proje kapsamında işbirliği protokolü imzaladı.

A+A-

Çalışma ve İş Kurumu'nun hazırladığı ve Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'nun katkı sağladığı "Engelim İşime Engel Mi?" projesi kapsamındaki işbirliği protokolü; İŞ-KUR İl Müdürü Ferudun Giresun ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata arasında imzalandı.

 

Protokol kapsamında işsiz bedensel engellilere daha etkin ve profesyonel iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verebileceği açıklandı. Ayrıca engellilerin fiziksel kapasitelerinin standart ve güvenilir testlerle ölçülüp değerlendirileceği belirtildi. Bu amaçla İŞ-KUR İl Müdürlüğü'nde Engelli Test Ölçüm Merkezi'nin kurulacağı kaydetti. Üç aylık uygulama süresi içinde 50 engellinin merkeze fiziksel kapasitelerinin ölçümü yapılacağı, Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğrencilerinden 30 öğrenciye İŞKUR Test ve Ölçüm Merkezi'nde eğitim-öğretim alma olanağı sağlanacağı duyuruldu.

 

İŞKUR İl Müdürü Ferudun Giresun, imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, bedensel engelli işsizlere daha etkin ve profesyonel iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verebilmeyi, böylelikle engellilerin iş yaşamında kendilerine en uygun işe yerleştirilmelerini hedeflediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.