İŞKUR’dan Öğrencilere Destek

İŞKUR’dan Öğrencilere Destek

İŞKUR Pamukkale İlçesinde bulunan okullarda ki Rehberlik öğretmenlerine ve İdari Amirlerine seminer düzenleyerek konu ile bilgi aktarımı yaptı.

A+A-

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, Mesleki Yönelim Test Bataryasını tanıtmak amacıyla İncilipınar İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda ilgili seminer tertip etti.

Düzenlenen seminerde İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Ali Özel, Rehber öğretmenlere ‘’ İş ve Meslek Danışmanları tarafından uygulanan İŞKUR Mesleki Yönelim Bataryasının neden uygulandığı, kişilerin ilgilerini, yönelimlerini, becerilerini keşfederek, bu konuları geliştirmelerini desteklemek ve böylece mesleki alternatiflerini görerek tercihlerini netleştirebilmek için kendilerine yardımcı olmaktır. Bu batarya, bireylerin değişik meslekleri ve kendilerini tanımaları ve kendilerine en uygun mesleği bulabilmelerini hedefler.Kendileri için en yakın mesleği öğrenmek isteyen öğrencilerimizi bize Denizli İŞKUR’a yönlendirirseniz bizler bu konuda onlara yardımcı oluruz.’’ dedi. Özel ayrıca, İŞKUR’un iş arayanlara, işverenlere ve engellilerle ilgili çalışmalar hakkında bilgi verirken güncel istihdam teşvikleri hakkında da katılımcılara da bilgi aktardı.

İş ve Meslek Danışmanı Taner Beter, Denizli İŞKUR çerçevesinde 2017 yılında uygulamaya başlanılan ve çalışmalarına devam eden Denizli İŞKUR İş Kulübü hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Beter, İş Kulübü kapsamında öğrencilere, engellilere, hükümlülere, iş arayanlara ve işverenlere yönelik ayrı gruplarda eğitim verdiklerini açıkladı.

İş ve Meslek Danışmanı Burak DEMİRTOP, İncilipınar İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerine Meslek Seçiminin ne kadar önemli olduğunu anlattı. Öğrencileri Denizli İŞKUR’a davet eden Demirtop, öğrencilere çalışmalarında ve derslerinde başarılar diledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.