''Islah İçin Bahçelerimizi İstimlaka Vermeye Hazırız''

''Islah İçin Bahçelerimizi İstimlaka Vermeye Hazırız''

''Islah İçin Bahçelerimizi İstimlaka Vermeye Hazırız''

A+A-

Denizli’nin Buldan ilçesinin Yeniçam Mahallesi’nin ortasından geçen Yeniçam Deresi ıslahıyla ilgili Mahalle Muhtarı Hasan Avcı, DSİ’ye, ‘Derenin ıslahı için arazi istimlakına razıyız, gelin dereyi ıslah çalışmalarını tamamlayın’ çağrıda bulundu.

Buldan ilçesinin Yeniçam Mahallesi’nin ortasından geçen Yeniçam Deresi ıslah edilmeyi bekliyor. Buldan’da Yeniçam Deresi’nin ıslah edilmesi için çalışmalar çok önceden başlamış, DSİ burada bir ön çalışma yapmıştı. Derenin mahallenin içinde kalan bin 150 metrelik bölümü için proje hazırlanmıştı. Islah için karar verilmiş, ancak bir türlü çalışmalara başlanılamamış.

Yeniçam Muhtarı Hasan Avcı, derenin kışın gelen selle taştığını ve etrafa zarar verdiğini belirterek, “Dere bakımsız olduğu için de yazları kokmakta ve sinek toplamakta. Buranın ıslahı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Ancak DSİ dere kenarındaki bazı arazilerin istimlak nedeniyle işi ağırdan alıyor. Bu konuda dere kenarında arazileri olan tüm arkadaşlar olarak, işin gecikmesini önlemek için ıslah için gerekli kadarını vermeye hazırız diyoruz. Bir an önce buranın ıslahının yapılmasını bekliyoruz” dedi.Kaynak: Buldan da Yaşam

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.