İslami İlimler Enstitüsü Hizmete Girdi

İslami İlimler Enstitüsü Hizmete Girdi

Türkiye’nin İslami İlimler ile alakalı lisansüstü eğitim verecek ilk enstitüsü, Pamukkale Üniversitesi’ne bağlı bir şekilde İslami İlimler Enstitüsü adı ile Yatağan ilçesinde hizmete açıldı.

A+A-

2016 senesinin Mart ayında yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan İslami İlimler Enstitüsü’nün Pamukkale Üniversitesi’nce yapılan açılış törenine devlet erkanından Vali Hasan Karahan başta olmak üzere, 64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Metin Düz, Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, PAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulhamit Birışık, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, PAÜ Genel Sekreteri Doç.Dr. Mehmet Ali Sarı ve çok sayıda davetli katılımda bulundu.

Gerçekleştirilen açılış konuşmalarından ilkini Denizli ilinde bir İslami İlimler Enstitüsü kurulması fikrini veren ve bunun kuruluşunda öncülük eden Prof. Dr. Cevat Akşit yaptı. Açılış konuşmaları sırası ile Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu ve Vali Hasan Karahan ile sürdü.

Açılış konuşmalarından sonra Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulhamit Birışık tarafından gerçekleştirilen duanın ardından protokol üyeleri kurdeleyi keserek Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü’nün açılışını yaptı. Vali Hasan Karahan başta olmak üzere tüm protokol üyeleri enstitüyü gezdikten sonra enstitünün yanında yer alan Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı Kütüphanesini ziyaret ettiler. Kütüphanede ortalama 200 senelik olan ve onarımı biten özel yapım bir Osmanlı sancağı ile kütüphanede yer alan kıymetli el yazmaları ilgi odağı oldu. Gerçekleştirilen ziyaretten sonra Prof.Dr. Cevat Akşit başta Vali Hasan Karahan olmak üzere, Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu’na ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a üzerlerinde isimleri yazılan Yatağan yapımı kılıç armağan etti.

Türkiye’nin ilk İslami İlimler Enstitüsü olan Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü, 2500 m2 kapalı alanda bir idari kat ve yemekhane, on iki derslik, 25 araştırmacı kapasiteli 13 araştırmacı odası, bir kütüphane, 10 apart odadan müteşekkil misafirhane ve bir konferans salonu ile eğitim-öğretim hizmeti sunacak. Beş katlı binada eğitim-öğretim ve araştırma hizmetinin yanında başka kentlerden gelen öğretim üyelerine ve araştırmacılara iskân olanağı da bulunuyor. Bahar 2018 döneminde eğitim öğretim faaliyetine 14 öğrenci ile başlayan enstitü, 2018-2019 eğitim öğretim yılında açılışı yapılan yeni binasında da hizmete sunulacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.