İsrail PKK'ya Füze Veriyor

İsrail PKK'ya Füze Veriyor

Daha önce Almanya tarafından “IŞİD mücadelesi kapsamında” PYD’ye verilen omuzdan atılabilen seyyar füzeler de PKK’nın eline geçmişti.

A+A-

Füzelerin eğitiminin başta Kandil olmak üzere diğer kamplarda verildiği öğrenildi.

 

Daha önce Almanya tarafından “IŞİD mücadelesi kapsamında” PYD’ye verilen omuzdan atılabilen seyyar füzeler de PKK’nın eline geçmişti. Füzelerin eğitiminin başta Kandil olmak üzere diğer kamplarda verildiği öğrenildi.

 

Seçimlerden sonra ayaklanma hazırlıkları yapan bölücü terör örgütü PKK’nın İsrail’den seyyar füze temin ettiği ortaya çıktı. Daha önce Almanya tarafından “IŞİD mücadelesi kapsamında” PYD’ye verilen omuzdan atılabilen seyyar füzeler de PKK’nın eline geçmişti. Temin edilen füzelerin eğitimi başta Kandil olmak üzere diğer kamplarda veriliyor.

 

Hedef Kürdistan

“Terör faaliyetlerine katılmadığı” gerekçesiyle özel olarak seçilen eğitilmiş isimler, teslim olmuş görünümü ile Türkiye içerisine sokularak daha önce yapısal olarak tamamlanan hücre evlerine yerleştiriliyor. Raporda şu hususlara dikkat çekiliyor: “Yeni oluşum planları çerçevesinde çıkartılacak karışıklık ortamında taş ve molotof yerine silah ve el bombaları kullanılacak. Kritik şehirlerin stratejik ve hakim noktalarına yerleştirilen Doçka silahları kullanılacak, militan ölümleri bahane gösterilerek Kobani (Ayn el-Arap) olaylarında olduğu gibi halk sokağa dökülüp halk hareketleri sergilenecek. Nihai hedef ise özerk Kürdistan.”

 

Alan hakimiyeti

“Güvenlik güçlerinin önleyici ve tespit amaçlı operasyonlar yapamaması, sözde açılım döneminde askerin kışlaya çekilmesinin ardından alan hakimiyeti neredeyse tamamen PKK’ya geçti. Bölücü örgüt kendince uygun bulduğu her ortamda eylem yapacak konuma geldi. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde güpegündüz şehrin ortasında 3 asker şehit edilip ardında iz bırakılmaması bunun en çarpıcı örneklerinden biri.” Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz günlerde Hakkari’nin Şemdinli ve Şırnak’ın Uludere ilçelerinde askeri birliklere yönelik Doçka atışları gerçekleştirilmişti.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.