İSRAİL ÜRÜNLERİNİN REKLAMI MI YAPILIYOR?

İSRAİL ÜRÜNLERİNİN REKLAMI MI YAPILIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda uygulanmasına karşı dava açtığımız ÇEDES projesi yeni skandallarıyla gündeme gelmeye devam ediyor.

A+A-

Siyasi açıdan gündemin hareketli olduğu, yerel seçimler nedeniyle siyasi etkinlik ve propagandaların yoğun olduğu bu dönemde, okullarımızda eğitim öğretim etkinlikleriyle ilgisi olmayan, eğitim kazanımlarından uzak sözüm ona proje(!) ürünleri sergilenmekte.

Pamukkale ilçemize bağlı Aktepe Ortaokulunda ÇEDES kapsamında İsrail malı ürünlerin protesto edildiği, ama protestodan daha çok reklama dönüşen bir pano hazırlanmıştır. Bu panoyu inceleyen, karşısına geçip bakan bir kişi şunu düşünür: Biz Türkler bu kadar ürünü kendimiz üretemiyoruz, en basit ürünleri bile İsrail yapmış, mutfağımıza, yatak odamıza kadar bu ürünleri evimize sokmuştur. Yani “yerli ve milli” olamıyoruz demekten başka bir şey değildir bu pano.

Bu pano ile “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Bağlıyım” (ÇEDES) demek bir yana dursun, “Yaşasın İsrail” diye propaganda yapılmaktadır!

Bir okulda böyle bir panonun ne işi var?

Denetimden uzak, tarikat ve cemaatleri okullara sokan, eğitimde paralel yapılanmayı daha da perçinleyen bu projeler Türk Milli Eğitim sistemine katkı koymadığı gibi yozlaşmaya çanak tutmaktadır. Öğretmenlerimizin eğitim görevlerini yapmalarına engel olunmaktadır. Yeni 15 Temmuz girişimlerinin altyapısı devleti yönetenlerce yeniden oluşturulmaktadır.

Soruyoruz: Okullarda bu ürünlerin protestosunu isteyen “yerli ve milli” yöneticilerin, hisse sahibi olduğu marketlerde de İsrail ürünleri protesto edilmekte midir?

Başöğretmenimiz Atatürk’ün şu sözünü birkez daha söylüyoruz: “Efendiler, ey millet biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler ve mensuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.” Eğitim-iş olarak laik ve bilimsel eğitimi savunmaya devam edeceğiz.

Namık Kemal AYDOĞAN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.