İstanbul seçimleri iptal mi? Yeni seçim ne zaman?

İstanbul seçimleri iptal mi? Yeni seçim ne zaman?

YSK son dakika açıklaması. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul seçimlerinin iptal edilerek yeniden seçim yapılmasını istedi. İstanbul'da seçimler iptal edilecek mi?

A+A-

AK Parti'den İstanbul seçimleri ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, olağanüstü itiraz haklarını kullanacaklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerinin iptal edilerek yenilenmesi gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'da 2019 seçim sonuçlarına dair açıklamalarda bulundu.

İncelenen 13 ilçede 5 bin kişinin liste dışından olduğunu belirten Yavuz, sandık başkanları için ileri sürülen 'FETÖ' iddiaları konusunda da açıklamalar yaptı.

İSTANBUL'DA SEÇİMLER İPTAL EDİLECEK Mİ?

Ali İhsan Yavuz, "Bize 'Neden zamanında itiraz etmediniz?' diyorlar. Seçim kurulları, sandık başkanlarına ilişkin bilgi vermiyor. Baskı yapılır diye isim vermiyorlar. Bugün ortaya çıkıyor. Sonra bakıyoruz, diyoruz ki, bu işte bir şey var."

Kendi yaptıkları başvuruyu hatırlatan Yavuz, "İstanbul'un her yerinde organize şeyler var. YSK bizim talebimizi reddetti, 51 sandık için 'yeniden sayılsın' dedi. YSK kararları hepimizi bağlar, biz bu 51 sandığı örnek gösterdik. Taleplerimizi anlayamamışlar. Bunları saymanın anlamı yok" dedi.

BİR SONRAKİ SEÇİM NE ZAMAN?

İstanbul'da seçimin iptal edilmesi halinde, YSK tarafından daha önce Resmi Gazete üzerinden yapılan açıklamada iptal edilen seçimlerin 2 Haziran 2019 tarihinde yapılacağı belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.