İşte 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler!

İşte 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler!

Yeni yıla kısa bir süre kala 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler tekrar akıllara geldi. Bir varmış bir yokmuş misali işte aramızdan bu yıl ayrılarak sevenlerini yasa boğan ünlü isimler.

A+A-

Türkiye olarak bir yılı daha geride bırakırken 2023'te sanat dünyasından birçok önemli ünlü ismi toprağa verdik. Özkan Uğur, Erkin Koray, Metin Uca ve dahası pek çok ünlü ne yazık ki hayatını kaybederek aramızdan ayrıldı.

Peki sanat camiasında 2023 yılında hangi ünlü isimler milyonlarca sevenine, yakınlarına veda ederek unutulmaz isimler arasında yer aldı? 

İşte 2023'te ölen ünlü isimler...

2023'TE ÖLEN ÜNLÜLER

1-mz27.webp

BURHAN ÇAÇAN

"Çakmak Çakmağa Geldik", "Ayaz Geceler" ve "Neden Geldim İstanbul'a" adlı eserlerin de aralarında olduğu çok sayıda unutulmaz albüme imza atan Türk halk müziği sanatçısı ve oyuncu Burhan Çaçan, 12 Ocak'ta 63 yaşında vefat etti.

bbbbb-ecz2.webp

RANA CABBAR

"Aşk-ı Memnu", "Yaprak Dökümü", "Pars Narkoterör", "Kadın" ve "Hercai" adlı dizilerde canlandırdığı rollerle tanınan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Rana Cabbar, 20 Nisan'da, tedavi gördüğü hastanede 78 yaşında hayatını yitirdi.

bora-edn8.webp

BOZKURT İLHAM GENCER

Türkiye'nin ilk piyanist şantörlerinden, caz sanatçısı Bozkurt İlham Gencer, 24 Mayıs'ta 98 yaşında hayatını kaybetti.

İlk bestesi İlham Vals'i 5 yaşında yapan Gencer, 1960'ta açtığı Çatı Kulübü'nde Ayten Alpman, Ajda Pekkan, Cem Karaca, Barış Manço, Emel Sayın, Metin Ersoy, Füsun Önal ve Fikret Kızılok'u sahneye çıkaran isim oldu.

ozkan-ugurr-ttt-f5ou.webp

ÖZKAN UĞUR

MFÖ grubunun üyesi ünlü müzisyen, bas gitarist ve oyuncu Özkan Uğur, 8 Temmuz'da yaşamını yitirdi. Müzik dünyasında birçok ismin albümlerinde vokallerde yer alan Uğur, sinema ve dizi sektöründe oyunculuğuyla da dikkati çeken sanatçı 70 yaşındaydı.

erkin-koray-66666-tlad.webp

ERKİN KORAY

Anadolu rock müziğinin öncülerinden Erkin Koray Kanada'nın Toronto kentinde kaldırıldığı hastanede 7 Ağustos'ta vefat etti. 82 yaşında hayatını kaybeden sanatçı "İlla Ki", "Deli Kadın", "Tek Başına", "Öyle Bir Geçer Zaman Ki", "Arapsaçı", "Fesupanallah", "Şaşkın", "Sevince" ve "Yalnızlar Rıhtımı" gibi besteleriyle rock müzik dünyasında iz bıraktı. 

metin-uca-april-2016-uixo.webp

METİN UCA

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken yaşadığı rahatsızlığın ardından trafik kazası geçiren ve şah damarlarının tıkalı olduğu ortaya çıkan televizyon programcısı, tiyatrocu ve sunucu Metin Uca, 17 Kasım'da 62 yaşında hayata gözlerini yumdu. 

can-gurzap-hayatini-kaybetti-qqfo-uhdu.webp

CAN GÜRZAP

Tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğunun yanı sıra yazar, eğitmen olan Can Gürzap, 1 Aralık'ta 79 yaşında vefat etti. 

koknur-c7tr.webp

KÖKSAL ENGÜR

Seslendirme sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu Köksal Engür, 77 yaşında hayatını kaybetti.

005555555-bnvj.webp

TANJU TUNCEL

Yeşilçam'da sayısız filmde rol alan Türk sinemasının usta ismi Tanju Tuncel 15 Temmuz'da hayatını kaybetti. 83 yaşında vefat eden ünlü isim sayısız film ve dizide rol aldı.

kazim-aksar-wwww-0c7s.webp

KAZIM AKŞAR

Devlet Tiyatrolarında 1979'da oyuncu olarak çalışmaya başlayan ve İngiltere'deki National Theatre'da "The Winter's Tale", "The Tempest" ve "Cymbeline" adlı oyunlarda yardımcı oyuncu olarak yer alan tiyatrocu Kazım Akşar, 28 Şubat'ta vefat etti.

unlu-kantocu-nurhan-damcioglu-yasam-tmcd.webp

NURHAN DAMCIOĞLU

Ünlü kantocu, ses sanatçısı ve oyuncu Nurhan Damcıoğlu, 5 Haziran'da 82 yaşında yaşamını yitird

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.