İşte Cevabı...

İşte Cevabı...

İşte Cevabı...

A+A-

Her gün işimizle , evimizle, çevremizle ilgili sorunlarla karşılaşırız.Problemlerle başa çıkabilmek için bilinçli, mantıklı bir çaba göstermek gerekir.Eğer problem çözme yeteneğiniz zayıfsa kendinizi yönetme açısından da sorunlar yaşarsınız.

 Günlük hayatta ve inanlarla ilişkilerimde pek çok problemle veya stresli durumla karşılaşırız. İş bulamamak , ailemizle  iletişimimizin gittikçe kötüye gitmesi, ölüm. Kaza. Cinayet haberleri. İşsizlik-enflasyon vb. hep psikolojik yönü de olan sosyal problemlerdir. Sosyal hayatta kişi kendisini rahatsız eden bir durumdan çeşitli engeller nedeniyle  sosyal bir problemle karşı karşıya bulunmaktadır. Bu engeller, belirsizlik,  tereddüt, çatışma yardım  kaynağının olmaması veya yeni bir durumla karşılaşılmış olmasıdır. Genel olarak problemler gerçek durum ile arzulanan durum arasında uyuşmazlıktan kaynaklanmaktadır.

Problem bazen çevreden bazen kişinin kendisinden bazen de bir olayı farklı şekilde algılanmasından da kaynaklanabilir. Problemli bir durumda başa çıkabilmek için bilinçli, mantıklı bir çaba gösterip potansiyel olarak etkili olabilecek çeşitli alternatiflerin üretilmesi ve bu alternatifler arasında en etkili olanın seçilme ihtimalinin artırılmasına ise “problem çözme” denilmektedir. Problem çözme genel anlamıyla bir “kendini yönetme biçimi”dir.

Problem çözebilme becerisi kişinin ruh sağlığıyla çift yönlü ilişkilidir. Sosyal ve psikolojik problemleri başka kişilere göre daha kolay çözebilen kişilerin ruh sağlıkları daha iyi iken , çeşitli ruhsal problemler kişinin problem çözme becerisini olumsuz şekilde etkileyebilir.

Problemlere çözüm üretmeyip sadece başkalarının ürettiği çözümleri uygulamayı tercih edenlerden misiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.