İşte Emeklilerin Ocak Zammı

İşte Emeklilerin Ocak Zammı

Temmuz ayında açıklanan enflasyon rakamlarına göre yüzde 9.17 oranında zam almış olan emekliler gözlerini Ocak ayı zammına çevirdiler. Peki Ocaktaki zam ne kadar olacak?

A+A-

Zam ve ek ödemelerle yüzleri bir nebze olsun gülen emekliler bu sene 2 bin TL bayram ikramiyesine kavuşmuştu. Geçen Temmuz ayında 6 aylık enflasyon verileri ile yüzde 9,17 oranında zam alan emeklilerin maaş zamlar 85.79 ile 410,9 lira arasında değişmişti. Sene sonu enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra da buna bağlı olarak, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yeni senede tahminen 39.52 ile 189.32 TL zam alacağı düşünülüyor. Enflasyon yüzde 3.87 olarak çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 3.87 olacak.

MEMUR EMEKLİLER İÇİN

Toplu sözleşmeyle yüzde 4 zam oranına ilave yüzde 3,5 enflasyon farkıyla maaşları zamlanmış olan memurlarında yeni yıl maaş artışları belirlendi. Merkez Bankasınca evvelki gün açıklanmış olan sene sonu enflasyon tahmini Ocak ayı zamları için de tabloyu meydana getiremeye başladı. Yapılan tahmine göre enflasyonun sene sonunda orta noktası yüzde 13.4 olmak üzere maaşların yüzde 12.5-14.3 aralığında zamlanacağı düşünülüyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BİN 60 LİRA

Yapılan tahminler tutarsa bin 21 lira 39 kuruş olan emekli aylığı bin 60 lira 91 kuruşa; en yüksek emekli maaşı ise 4 bin 892 lira 19 kuruştan 5 bin 51 kuruşa çıkacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.