İşte Ölü Sayısındaki Farkın Sebebi

İşte Ölü Sayısındaki Farkın Sebebi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı virüsten ölen sayılarında çelişki olduğuna dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bakan’ın kendisiyle iletişime geçtiğini ve çelişkinin nedenini açıkladığını ifade etti.

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün gece açıkladığı son rakamlar ile salgından hayatını kaybedenlerin sayısı arasında çelişki olduğuna dikkat çekti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Ağbaba, “Koronavirüs nedeniyle İstanbul'da 20 kişi hayatını kaybetti.Bu isimler e-devlette var. Virüs yüzünden 1 ilde 1 günde 20 kişi ölüyor; ama '81 ilde toplam 16 kişi öldü' deniliyor. Bu bir skandaldır!! Bu saatten sonra kime nasıl inanacağız?” ifadelerini kullandı.

Paylaşımının ardından e-devlette cenaze bilgileri sistemine girişin yasaklandığını ifade eden CHP’li vekil “Attığımız ilk twitin hemen ardından e-devlette cenaze bilgileri sistemine giriş yasaklandı. En başından beri ısrarla altını çizdiğimiz ŞEFFAFLIK, artık malesef bitip tükenmiştir. @saglikbakanligi sistem kilitlemeyle uğraşacağına kamuoyuna GERÇEK bilgileri derhal açıklamalıdır!” dedi.

BAKAN İLETİŞİME GEÇTİ

Öte yandan paylaşımlarının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kendisi ile iletişime geçtiğini belirten Ağbaba, “Bakan @drfahrettinkoca bilgilendirdi. İstanbuldaki ölüm sayıları ile kendi açıkladıkladıkları rakamlar arasında görünen tutarsızlığın sebebinin, Resmi açıklama yapıldıktan sonra yaşanılan ölümlerden kaynaklı olabileceğini söyledi.” ifadelerini kullandı.

Kaynak Yeniçağ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.