İyi Niyet Protokolünü İmzaladılar

İyi Niyet Protokolünü İmzaladılar

Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Guizhou Dağ ve Açık Hava Sporları Bakan Yardımcısı Xiang Wenming başkanlığındaki heyetle Denizli ilinin Çameli Belediyesi arasında kardeş şehir olmak amacı ile "iyi niyet protokolü"ne imza atıldı.

A+A-

Çameli Belediyesinin yaptığı açıklamaya göre, Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Bahar Şenliklerini izlemek amacı ile  Türkiye'ye gelen Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve  Turizm Bakanlığı Guizhou Dağ ve Açık Hava Sporları Bakan Yardımcısı Xiang Wenming başkanlığındaki heyet, bu sene 1-7 Eylül'de Çameli'de yapılacak olan Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonaları münasebeti ile ilçede temaslar yaptı.

KARDEŞ ŞEHİR

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) alternatif turizm destek projesiyle gerçekleşen Çameli Taş Konaklarda konaklama yapan konuklar, GEKA'nın "Çameli Spor, Macera ve Doğa Turizmi Altyapı Geliştirme" Projesi çerçevesinde biten yaylacık yamaç paraşütü pisti, yamaç paraşütü eğitim alanları ile dağ ve yürüyüş rotaları üzerinde inceleme yaptı.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ile görüşme yapan heyet, her iki bölgenin de doğa ve macera sporları turizminin benzerlik"' ve alternatif turizm altyapılarının bitmesinden ötürü, turizmin her iki tarafta da geliştirilmesi için ortak işbirliği yapmak üzere anlaştılar. Heyetler, kardeş şehir olma yolunda "iyi niyet protokolü"ne imza attılar.


Belediye Başkanı Arslan, ilçelerini ziyaret ettikleri ve işbirliği yaptıkları için heyete teşekkür etti. Arslan, Çameli Üreten Kadınlar Derneği üyesi kadınları tarafından gerçekleştirilen yöreye özgü  işleme ve desenleri barındıran el dokuma ve kök boyasından yapılmış olan kilim armağan etti.

Guizhou eyaletinden gelen Çin heyeti de kardeş şehir olma yolunda önemli bir adım atıldığını ifade ederek, Arslan'ı ülkelerine çağırdılar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.