İYİ Parti Denizli'den İstifa Haberi

İYİ Parti Denizli'den İstifa Haberi

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk 24 Haziran 2018’de yapılması planlanan Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday adayı olmak için İl Başkanlığından istifa etti.

A+A-

Siyaset sahnesinin baş döndürücü bir hal aldığı şu günlerde istifa haberleri de gelmeye başladı. Genel olarak 1 haftalık sürece bakıldığında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 26 Ağustos’da “erken seçim” yapılması çağrısının ardından Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan toplantıdan sonra 24 Haziran 2018 Pazar günü erken seçim tarihi olarak belirlendi.

Daha sonra yazılıp çizilenler ile İYİ Parti’nin seçimlere katılamayacağı ve YSK tarafından bunun engelleneceği, YSK’nın yaptığı oylamada 5’e 5 kalan oyların ardından açıklamanın pazartesi yapılacağının ifade edilmesi ve Demokrasi tarihine geçen “15’ler Olayı”…

CHP’den 15 vekilin İYİ Parti saflarına geçmesi ile İYİ Parti üzerindeki tüm spekülatif haberlerde bir anda yok oldu. Seçim takviminin başlaması ile yeniden aday adayı olacakların istifaları da başladı.

Yasin Öztürk İstifası

Bu akşam saatlerinde İYİ Parti İl binasında toplanan yönetim kurulu üyeleri ile yapılan istişare sonucunda İYİ Parti Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk’ün istifa ettiğini öğrenildi. Başkanlığına oy birliği ile Hasan Akgün seçildi.  1 Nisan 2018 tarihinde yapılan büyük kurultayda MKYK'ya seçilmiş olan Veli Çıtışlı'nın da partideki yöneticiliği düşmüş oldu.

İYİ Parti Denizli il teşkilatında gerçekleştirilen seçimde istifa eden il başkanı Yasin Öztürk ile MKYK'ya seçilen Veli Çıtışlı'nın yerine ise yedeklerden 1. ve 2.sırada olan Ünal İncegür ile Şahin Cengiz asil üyeliğe gelen isimler oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.