İyi Parti Pamukkale Kongreye mi Gidiyor?

İyi Parti Pamukkale Kongreye mi Gidiyor?

İYİ Parti Pamukkale İlçe Delegeleri Adına açıklama yapan Halil İbrahim Davarcı 161 Pamukkale Delegesinin, kongre yapılması için verdikleri imzaların noter huzurunda toplandığını ifade etti.

A+A-

"45 gün içerisinde Pamukkale İlçemizde kongre süreci başlayacaktır" diyen Davarcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bilindiği üzere 9 Şubat 2020 tarihinde yapılan Pamukkale İlçe Kongresi'nden sonra 66 kişiden oluşan İYİ Parti Pamukkale İlçe Yönetim Kurulu’ndan 40 kişi, İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu'nun tutarsız davranışları, yönetim kurulunu hiçe sayan tavırları ve teşkilata sormadan aldığı kararlar nedeniyle istifa etmiş ve bu istifaları kamuoyu ile paylaşmıştık.

İstifaların ardından, İYİ Partimiz Pamukkale İlçemizde, her geçen gün kan kaybetmeye devam etmiş, parti üyeliğinden ve parti delegeliğinden birçok İYİ Partili arkadaşımız istifa etmişlerdir. Pamukkale İlçe yönetimi hiçbir çalışma yapamamış ve hatta karar alamaz hale gelmiş ve partimizin kazandığı ivmeye ayak uyduramamıştır. Bu nedenlerle, 2020 Ağustos ayında İYİ Parti Pamukkale İlçe Delegeleri olarak, en kısa zamanda kongreye gidilip, partimizin Pamukkale ilçesinde yeniden ivme kazanması için yeter sayının çok üzerinde kongre sürecinin başlatılması için delegelerimizden imza toplanmıştı. Ancak bu imzaların yeterli ve geçerli olmayacağı, kongre süreci için noter onaylı imzaların olması gerektiği ilgili makamlarca tarafımıza bildirildi.

Bu sürecin ardından, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in dediği gibi biz İYİ Parti olarak, “delegesinin iradesinden köşe bucak kaçanlardan değiliz. Biz delegesinin iradesini yok sayanlardan değiliz.” diyerek ve demokrasiyi kendi partimizden esirgemeyerek Siyasi Partiler Kanunun ilgili maddeleri ve İYİ Parti Tüzüğü’nün 26. Maddesine uygun olarak, Pamukkale İlçe Kongresi’nin yapılması için noter huzurunda imza toplama süreci başlattık. Tüm bu süreçten İl Başkanlığı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı bilgilendirilmiştir.

Noter Huzurunda Toplandı

Bugün itibariyle, Pamukkale İlçe Kongresi’nin yapılması için gerekli olan 134 imzanın (400 delegenin 1/3’ü)  çok üzerinde 161 Pamukkale Delegesinin, kongre yapılması için verdikleri imzalar noter huzurunda toplanmıştır. Tüm bu imzalar yasal prosedürler dâhilinde İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanlığı’na gönderilecektir. İYİ Parti Tüzüğü’ne uygun olarak toplanan bu imzalarla birlikte, 45 gün içerisinde Pamukkale İlçemizde kongre süreci başlayacaktır.

10 gün gibi kısa bir süre içerisinde, işlerini bırakarak, çocuklarını bırakarak bazen hasta yataklarından gelerek noter huzurunda imza veren İYİ Partimizin cesur yürekli, vefakâr, demokrasi bilinci yüksek delegelerine, imza vermek isteyen ancak çeşitli sebeplerle kısa süre içerisinde noter huzuruna gelemeyen delegelerimize ve tüm Pamukkale Delegemize teşekkürü bir borç biliyoruz.

Her zaman söylediğimiz gibi Pamukkale İYİ Olacak, Denizli İYİ olacak.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum