İYİ Parti Pamukkale'de Son Teknoloji

İYİ Parti Pamukkale'de Son Teknoloji

İYİ Parti Pamukkale'de Son Teknoloji

A+A-

İYİ Parti Pamukkale Teşkilat Son teknolojiyi kullanmaya başladı.

Yapılan uygulamalarla en çok bilgiyi seçmenine ulaştırmayı sağlamak amacıyla ''KAREKOD'' uygulamasını kullanmaya başlayan İYİ Parti Pamukkale İlçe Teşkilatı,gerçekleştirilecek uygulamayla az alanda çok bilgi  aktarımını sağlayarak teknolojiden sonuna kadar yararlanmayı hhedefliyor.

İYİ Parti Pamukkale İlçe Teşkilatı yaptığı açıklamada.''bu uygulamayla,sosyal medya paylaşımlarında,afiş,büroşür gibi tanıtım araçlarında secmenimize ulaşmak ve bilgi aktarımını sağlamak için kullanmayı planlıyoruz.Kare koduygulamasını telefonlarına yükleyen vatandaşlarımız buradan direk olarak partimizin proğramına erişmesi mümkün olacaktır''. denildi.

KAREKOD Nedir?

Karekod, kare veya dikdörtgen biçimlerde basılabilen 2 boyutlu barkodun ismidir.

Kare kod (QR Kodu) akıllı telefonlardaki kare kod uygulamaları kullanılarak kare veya dikdörtgen biçiminde basılanilen 2 boyutlu bir tür barkodun adıdır. Kare kod sayesinde uzun metinler veya açıklamalar bu kodun uygun uygulama ile küçük bir alana sığdırılması mümkün olmaktadır.

Karekod kelimesi ilk olarak, Beşeri Tıbbi Ürünler Barkod Uygulama Kılavuzu’nda kullanılmıştır. Aslında, Data Matrix’in Türkçe karşılığı olarak kullanılmaktadır. Ülkemizdeki ilk uygulama alanı, ilaç sektörüdür. Şimdi tüm alanlarda kullanılmaktadır.



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.