İyi Partili Özdağ Hakkında Karar Verildi

İyi Partili Özdağ Hakkında Karar Verildi

İYİ Parti, disiplin kuruluna sevk edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın Kurucular Kurulu Üyeliği ve parti üyeliğinden oy birliğiyle ihraç edildi.

A+A-

İYİ Parti Disiplin Kurulu, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın Kurucular Kurulu Üyeliği ve parti üyeliğinden kesin ihracına karar verdi. İYİ Parti'den yapılan açıklamada kararın oy birliği ile alındığı belirtildi.

İYİ Parti'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İYİ PARTİ Müşterek Disiplin Kurulunun 16.11.2020 tarihli toplantısında gündeme alınan İYİ Parti Kurucu Üyesi, İstanbul Milletvekili ÜMİT ÖZDAĞ’ın eylemlerinin;
İYİ PARTİ Tüzüğü’nün 76/D maddesinde düzenlenen;

“a) İnsan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi en temel ilkeleri yok sayıcı davranış ve eylemlerin içerisinde bulunmak ve
 
l) Genel Başkan, Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Danışma ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ile İYİ Parti milletvekilleri ve belediye başkanları aleyhinde sosyal medyadan, yazılı veya görsel basın yolu ile asılsız iddialarda bulunmak ve bunları tekrarlamak”, hükümleri kapsamında olduğu tespit edilerek soruşturulanın İYİ PARTİ Tüzüğünün 76/D-a ve l maddeleri gereğince İYİ PARTİ üyeliğinden, Kurucular Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere KESİN OLARAK ÇIKARILMASINA Müşterek Disiplin Kurulu tarafından OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir."

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

Gazeteci Barış Yarkadaş, İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ ile konuştu. Özdağ, İYİ Parti'den ihraç edilmesinin hukuksuz olduğunu ve kararı mahkemeye taşıyacağını söyledi. Özdağ ayrıca Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü yazısında ortaya attığı yeni parti kuracağı hakkındaki iddiaları da yalanladı.

Kaynak:Yeniçağ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.