İZDEGÜÇ İzmir’deki Denizlilileri  Keşkekle Buluşturdu

İZDEGÜÇ İzmir’deki Denizlilileri  Keşkekle Buluşturdu

İZDEGÜÇ-İzmir Denizlililer Güçbirliği Derneği, İzmir’de yaşayan hemşerilerini keşkekle buluşturdu.

A+A-

7 Ekim 2022 Cuma akşamı, Bornova-Sabuncubeli Tüneli arasındaki orman içindeki doğal ortamda, OBA YÖRÜK TÜRKMEN MERKEZİ/MÜZESİNDE gerçekleşen buluşmada, keşkekler yendi turşu eşliğinde; üzerine dondurma yendi ve serin ekim akşamı, sıcacık çaylarla ve sohbetlerle ısıtıldı.

300 kişilik hazırlatılan keşkek iki saat içerisinde tüketilirken ağızlarda bıraktığı damak tadıyla, öyle anlaşılıyor ki uzun yıllar adından söz ettirmeyi sürdürüp gidecek.

İZDEGÜÇ Başkanı; İzmir Radyosu TSM Sanatçısı ve  Müdürü Dilek EMİROĞLU’nun konuklarına yaptığı hoşgeldiniz ve teşekkür konuşmasının ardından   keşkeğe ilişkin bilgileri Ege Ünv. Türk Dünyası Araştırma Enstitüsünden Doç. Dr. Muvaffak DURANLI hoca verdi ve konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

 “Türk yemek kültürünün bir değeri olan keşkek bütün zamanlarda insanları bir araya getiren önemli bir tören yemeğidir. İçindeki ana malzemesi et ve buğday olan keşkek yemeği kazanlarda, odun ateşi üzerinde pişirilir ve özel ağaçtan döveçlerle dövüle dövüle etle buğday eritilerek yemek elde edilir.

Ülkemizde ve Türk Dünyasında keşkek, toy düğün dernek, toplu hayırlar vb kalabalıkların bir araya geldiği toplantıların değişmez ana yemeğidir.

O  nedenle keşkek sadece bir yemek değil, insanların sevinçlerini, üzüntülerini ve geleneksel toplumsal değerlerini paylaşmalarına da vesile olan önemli bir kültür öğesidir.”

Bornova Kaymakamı Fatih GENEL, 57. Topçu Tugay Komutanı Tuğğeneral Halil ÜNVER’in de katılarak onurlandırdıkları gecede, İzmir Şoförler Odası Başkanı Erkan Özkan da yönetimiyle birlikte yer aldı.

 İzmir’deki Denizli temalı dernek başkanları: Veli KASAP, Raziye UYSAL, Mustafa DAL, Sebahattin ÖZER, Mehmet SEYREK de varlıklarıyla geceye değer katan hemşerilerdi.

Ege Yörük Türkmen Federasyon Başkanı İsmet İLHAN federasyona bağlı dernek başkanları ve aileleriyle hazır bulunurken,  Manisa Saruhan Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Ahmet Hulusi ARSLAN’ın da varlığıyla değer kattığı gece sohbetlerle ve bu akşamki güzelliklerin tekrar yaşanması dileğiyle  tamamlandı…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.