İzmir Pedagog

İzmir Pedagog

Pandemi ile birlikte çocukların da bizler gibi kaygıları, endişeleri oldukça arttı.

A+A-

Onların bu kaygı, korku ve bilinmezlikle baş etmesi bazen sandığımızdan da güç olabilir. Biz her ne kadar çocuğumuzu dinlersek dinleyelim bir uzmandan destek almakta her zaman fayda var; özellikle de bu belirtiler kaygı bozukluğu, anksiyete ve duygu durum bozukluğu gibi sonuçlara varmadan önlem alınmalıdır. Bu noktada çocuk pedagog İzmir’den destek alabilirsiniz. Çocuklar bizlerle paylaşamadıkları, anlatmaktan korktukları, kendilerine bile unutturdukları şeyleri gerek konuşma gerek oyun gerekse resim terapisi ile farkında bile olmadan paylaşabiliyor. Bu da sorunların tespiti, analizi ve çözümü için en önemli adımlardan birini oluşturuyor.

Çocukların psikolojik gelişimi, ruh sağlığı ve terapileri ile ilgilenen terapistlere verilen isim pedagog. Pedagoglar yaşları ile doğru orantılı olacak şekilde hem aileyi hem de çocuğu dinleyerek bir tedavi ve terapi yöntemi geliştirir. Aile ile iş birliği içerisinde çocuğa iyi gelecek tüm terapi ve tedaviler, pedagog tarafından uygun görülen süre boyunca devam ettirilir. Bu süreçte aile üzerine düşen görevi eksiksiz yapmalıdır; çocuğa bu süreçte ve daha sonrasında pedagog tavsiyeleri doğrultusunda davranmak, verilen çalışma ve egzersizleri eksiksiz uygulamak ve gerekirse kendileri için de ayrıca bir yetişkin psikoloğundan destek almak.

 

Tüm aile, kapsamlı, uzun vadeli ve kalıcı bir terapi süreci için pedagog İzmir’i temsil eden Ege Pozitif Psikoloji’ye başvurabilirsiniz. İzmir pedagog, aile terapisti ve psikologlarının bir arada çalıştığı bu klinikte, ihtiyacınız olan her şey sizler için hazır. Çocuklar için alınan destek de yalnızca kendisinin terapi görmesi yetmeyebilir. Aile olarak toplu ve ebeveynler olarak ayrı ayrı terapi seansları gerekebilir. Sorunların çözümü ve bütüncül bir tedavi yöntemi için bu oldukça önemli bir adımdır.

 

İzmir Çocuk Pedagog

İzmir Çocuk pedagogları diğer tüm pedagoglar gibi yalnızca kaygı ya da anksiyete üzerine değil gelişim ve konuşma bozukluklarının psikolojik kısımları ile, uzmanlıklarına göre otizm ve down sendromlu çocuklarla, suçlu ya da suça yatkın çocuklarla, ağır travma geçirmiş çocuklarla ve devlet bakım kurumlarında kalan çocuklarla da çalışmaktadır.

Birincil amacı sorunu çözmek ve çocuğu geleceğe hazırlamak olan pedagoglar bazen oldukça uzun vadeli olarak hayatımızda olacaktır. Bazen de belirli sıklıklarla ziyaret ettiğimiz fakat yine de uzun yıllar hayatımızda kalacak uzmanlardır.

Tüm psikolojik desteklerde olduğu gibi çocuklarımız için olduğumuz desteklerde de istikrar, uzman yönlendirmeleri, pratik ve ödevlere çalışmak oldukça önemlidir. En iyi sonuçları psikoloğunuz/pedagoğunuz ile yapacağınız iş birliğinden alabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi almak ve Ege Pozitif Psikoloji ile iletişime geçmek için https://www.egepozitifpsikoloji.com/izmir-pedagog/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.