İzmir’de psikolojik danışmanlık

İzmir’de psikolojik danışmanlık

Türkiye’nin 3. Büyük şehri olan izmir, psikolog ihtiyacının en fazla olduğu şehirlerden birisidir.

A+A-

Büyük şehir yaşamının zorluklarıyla birlikte günden güne artan nüfus ve ekonomik koşullar insanların terapi ve psikolojik danışmanlık hizmetine olan talebini artırmıştır. Bu yazıda izmir’de psikolog arayanlar için önemli bilgileri vereceğiz.

İzmir’de Psikolojik Danışmanlık Merkezleri

Bir ruh sağlığı uzmanı ile görüşmek istediğinizde psikiyatristler ve psikologlarla görüşebilirsiniz. Psikiyatristler sorunlara ilaçla tedavi ederken psikologlar konuşmaya dayalı terapiler kullanırlar. Bilimsel bir yöntem olan psikoterapi uygulamaları kendi içinde farklı uygulamalara sahiptir.  Bu meslek çalışanlarından destek almak isterseniz izmir’de psikolojik danışmanlık merkezlerini araştırarak psikologlara kolaylıkla ulaşmanız mümkün.

Psikolojik danışmanlık merkezleri önceleri yalnızca Alsancak ve Karşıyaka bölgelerinde yoğunlaşmışken artan ihtiyaçla birlikte Bornova, Gaziemir ve Buca gibi semtlerde de psikolojik danışmanlık merkezleri bulmak mümkündür. Psikolojik danışmanlık hizmeti son yıllarda yüz yüze terapi haricinde internet üzerinden sağlanan hizmetlerle, yani online terapi ile mümkün hale gelmiş ve yaygınlaşmıştır. İzmir’de hizmet veren psikologların bir çoğu online terapi alanında da danışanlarına destek sağlamaktadır.

İzmir’de En iyi Psikologlar

İzmir’de hizmet veren çokça psikolojik danışmanlık merkezi ve psikolog bulunmaktadır. İzmir’de psikolog arayanlar terapi desteğini en iyi sunacak kişiyi araştırdıklarından internet üzerinde ‘izmir en iyi psikolog’ veya ‘izmir’de tavsiye edilen psikologlar’ gibi kelimelerle aramalar yaparlar.

Söz konusu ruh sağlığımız olunca en iyi psikoloğu seçmek gerçekten de önemlidir. Sizler de bu araştırma içindeyseniz aşağıdaki noktalara dikkat etmeniz faydalı doğru psikoloğu seçmede yardımcı olabilir

  • Başvuru konunuzla daha önce çalışmış ve bu konuda deneyimli olması
  • Alanında yetkin ve ilgili eğitimleri almış olması
  • Danışanlar tarafından yapılan yorumlarda başvurunuza benzer konularda memnun danışanlar olması
  • Meslek eğiti ve danışanlara uygun yaklaşıma sahip olması

Gibi noktaları göz önünde bulundurabilirsiniz. Bu konuyla ilgili bir öneri olması açısından Nora Psikoloji’nin izmir psikolog sayfasını inceleyerek psikologları ve hizmetleri ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

İzmir’de Pedagog ve Çocuk Psikoloğu

İzmir’de yetişkin psikologları gibi çocuk psikologları da talep görmektedir. Yetişkinlerle olduğu kadar çocuklarla çalışan uzman psikologlar da psikolojik danışmanlık merkezleri bünyesinde yer almakta ve çocuklara uygun terapi yöntemleriyle çalışmaktadırlar. İzmir’de pedagog özellikle okul öncesi yaş grubuna hitap etse de 14 yaşına kadar olan çocukları kapsamaktadır. Sıklıkla oyuna dayalı yöntemlerle oluşturulan terapi yöntemleri çocuğun yaşına göre farklılık gösterebilmektedir. Nora Psikoloji’nin izmir çocuk psikoloğu sayfasından detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Psikolog Randevusu Nasıl Alınır?

Psikolojik danışma merkezlerine telefonla ulaşarak veya internet siteleri üzerinden online randevu ile randevu oluşturmak mümkün. Çalışanlar için birçok merkez cumartesi günü de hizmet sağladığından kendinize uygun bir merkez bulmak zor olmayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.