İzmir'de Yaşayan Denizlililer Yeni Bir Dernek Kurdu

İzmir'de Yaşayan Denizlililer Yeni Bir Dernek Kurdu

İzmir’de yaşayan bir grup Denizlili İzmir Radyosu TSM-Türk Sanat Müziği sanatçısı ve TSM Müdürü Dilek ÖZKAN EMİROĞLU Başkanlığında yeni bir dernekle hayata Merhaba dediler.

A+A-

Üyeleriyle “YÂREN SOHBETLERİ”ni başlatan dernek mensupları ilk olarak 17 Aralık 2021 akşamında bir araya gelerek, “İzmir’de Denizlili Olmak” başlıklı tematik bir sohbetle Denizli’ye olan özlemlerini giderdiler.

İZDEGÜÇ adı verilen derneğin kuruluş amacı için başkan Dilek Özkan EMİROĞLU şu açıklamaları yaptı:

İzmir’de yaşayan Denizlili hemşerilerimizi Denizli ortak paydası etrafında buluşturmak.

Denizli’de görev yapmış ve Denizliyi seven, İzmir’de yaşayan dostlarımızla da irtibata geçmek.   İzmir’de yaşayan Denizlililerin sağlık, eğitim, işsizlik, hukuksal, sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümünde yardımcı olacak projeler üretmek ve önerilerde bulunmak.

Denizli’nin yerel, kültürel değerlerinin sürdürülebilmesi için; etkinlikler ve toplantılar düzenlemek,

Denizli, İzmir ve yurt genelinde  değişik alanlarda; bürokraside, ekonomide, kültür ve sanat alanlarında yetişmiş olan hemşerilerimizi kamuya takdim ederek  anmak, tanıtmak ve desteklemek.

İzmir’de yaşayan Denizlililerin olası sıkıntılarını ve mutluluklarını paylaşmak: Radyo, televizyon, yazılı basın ve internet yayınlarından yararlanarak sevinçleri çoğaltmak, sıkıntıları azaltmak.

İzmir ve Denizli’nin ekonomik gelişmesine  katkı koyacak ortamların oluşmasına katkı koymak.

İzmir’deki tüm Denizli dernekleri arasında birlik, beraberlik güç birliği oluşmasında yer almak.  

 BİZ NİÇİN KURULDUK

İzmir, tarih boyunca dünyaya açık yaşamış olan bir Akdeniz liman kentidir. Nüfusu itibariyle ülkemizin 3. Büyük kentidir.  Sosyal dokusu çok zengin ve çeşitli olan bir kentimizdir.  Hem tarihsel dokusu, hem de Cumhuriyet döneminde hızla büyümüş bir kentimizdir. İşte bu doku içerisinde çok sayıda hemşeri derneği varlığı bir gerçektir. 

Bu gerçekten hareketle Denizli derneklerimizin yanında yeni bir soluk, yeni bir vizyon ve yeni bir misyon ile hemşerilerimizi  temsil etmek ve saygınlıklarını artırmak amacıyla İZDEGÜÇ’ü kurduk.

VİZYONUMUZ

İzmir’in bir dünya kenti olduğu gerçeğinden hareketle; İzmir’de bir yandan Denizlili olma duygusunu koruyup yaşarken diğer yandan da dünyayı ve geleceği okuyan ve yorumlayan anlayışla geleceğe ışık tutmak; bu konuda yetişmiş hemşerilerimizin bilgi, birikim ve öngörüleri ile geleceğe ışık tutan bir dernek olmaktır.

Biz biliyoruz ki Denizli İzmir’de başlar; İzmir Denizli’de biter… Bu noktadan hareketle, İzmir’de yaşarken Denizli olgusunu İzmirliler nezdinde başarıyla temsil etmek ve olumlu bir Denizli algısı yaratmak; İzmir’de yaşanan gelişme ve oluşumlarla da Denizli’ye ışık tutarak İzmir merkezli her türden yenilik konusunda kamuoyu oluşumuna katkı koymak.

MİSYONUMUZ

Dernek faaliyetlerinde değişmez ölçümüz her zaman Denizli‘mizdir. İzmir’de kurulan yeni bir dernek olarak vizyonumuzda ve amaçlarımız doğrultusunda faaliyet göstermektir. Birinci önceliğimiz  İzmir’de yaşayan değerli hemşerilerimize saygınlık kazandıracak bir yapı içinde olmaktır.  Bu anlamda, İzmir’de Denizli adına  kurulmuş ve kurulacak bütün Denizli derneklerini  kardeş dernek olarak gördüğümüzü; hiçbir derneği   rakip olarak görmediğimizi de beyan ediyoruz.

Denizli adına yapılacak olan her türden olumlu çalışmalara katkı koymayı  ve iş birliği yapmayı kendimize bir görev ve ilke görüyoruz.  Bütün STK’larla iş birliğine açık olduğumuzu; bu fasıldan olmak üzere Anayasa ve yasalar çerçevesinde bütün siyasi kuruluşlara saygı çerçevesinde aynı mesafede olmanın dernek saygınlığımız açısından değişmez bir yaklaşım olacağını da biliyoruz.

İZMİR DENİZLİLİLER GÜÇBİRLİĞİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU:

İşte “İZDEGÜÇ”ün Yönetim Kurulu:

BAŞKAN;  Dilek Özkan EMİROĞLU: TRT İzmir Radyosu ses sanatçısı ve TRT İzmir Radyosu TSM Müdürü

Başkan Yardımcısı: Prof. Dr. Yusuf İLBEY: Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Sağlık ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniğinde Eğitim Görevlisi

Başkan Yardımcısı: Şerif KUTLUDAĞ : PAÜ emekli Öğr. Gör. Şâir-yazar

Doç. Dr. Mustafa EMİROĞLU:  Genel cerrah… Tepecik hastanesi Baş Hekimi.

Prof. Dr. Bumin Nuri DÜNDAR: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Prof. Dr. Metin EKİCİ:  Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türk Halk Bilimi ABD

Ahmet GÖZLÜKAYA: İş adamı

Ayşe ŞANLI: Bayraklı Belediyesi Yazı İşleri Müdürü.

Fatma Ezgi DEMİR: Eğitim koçluğu ve Aile Danışmanlığı

Prof. Dr. Hurşit APA: Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi         Mustafa SEL: İş adamı

Google, facebook ve instagramda "İZDEGÜÇ İZMİR DENİZLİLİLER GÜÇBİRLİĞİ DERNEĞİ”” yazarak dernek hakkındaki bilgilere ulaşabileceksiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.