Japonya'dan Geldi 'Ülkücü' Oldu

Japonya'dan Geldi 'Ülkücü' Oldu

33 yaşında ve akademisyen olan Japon Keisuke Wakizaka kendisini Türk milliyetçisi ve ülkücü olarak tanımlıyor.

A+A-

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nce düzenlenen 'Uluslararası Türk Ermeni İlişkileri ve Büyük Güçler Sempozyumu' ve daha sonra Ermeni çetelerince katledilen 3 bin Türk'ün anısına yaptırılan Yanıkdere Şehitliği'nde sonuç bildirgesinin okunmasına katılan Japon Keisuke Wakizaka, elinde Türk Bayrağı ve yaptığı 'Bozkurt işareti' ile dikkat çekti.

Keisuke Wakizaka, 6 senedir Türkiye'de yaşıyor ve kısa sürede Türk halkını çok sevdi. Çok sayıda Türk dostu olduğunu belirten Wakizaka, Türkiye'ye gelmeden önce siyasi hareketlerle yakından ilgilendiğini, buraya geldikten sonrada çok kitap okuduğunu, ardından kendine yakın gördüğü için Milliyetçi Hareket Partisi'ne gittiğini, sık sık partinin Ankara'daki genel merkezine gittiğini, okuduğu kitapları ailesine gösterdiğini, ailesinin de de gayet iyi karşıladığını belirtti.

Sonuç bildirgesinin okunduğu Yanıkdere Şehitliği'nde bir eliyle Türk bayrağı taşıyan diğer eliyle 'Bozkurt' işareti yaparak basın mensupları ve diğer katılımcılara poz veren Keisuke Wakizaka, halkın ilgi odağı oldu.

Okunan İstiklal marşına eşlik eden Keisuke Wakizaka, törene katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum