Kabinede Revizyon MHP'ye 2 Bakanlık İddiası

Kabinede Revizyon MHP'ye 2 Bakanlık İddiası

Bakanlar Kurulunda büyük değişiklik bekleniyor. Yapılacak değişikliklerde damat Albayrak,Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli gidecek gözü ile bakılırken MHP'ye 2 Bakanlık verileceği konuşuluyor.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede revizyon yapmak için 23 Haziran da yapılan seçimlerden sonra yapacağı Ankara kulislerinde çalkalanırken yeni Bakanlar kurulunun şekillendiği konuşuluyor. Tamamına yakını değişecek olan Bakanlar kurulunda köklü değişimler bekleniyor. İstanbul seçimlerinde 31 Mart ta yenilgiye uğrayan Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı dile getiriliyor.

Konuşulan iddialardan bir başkası da Cumhur İttifakı ortağı olan MHP'ye iki Bakanlık verileceği bu iki bakanlığın birisi Gençlik ve Spor Bakanlığına Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Kültür Bakanlığına da Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy'un getirileceği konuşuluyor.Hazine ve Maliye Bakanı damat Berat Albayrak'ın yerine Ersin Özince, Tarim ve Orman Bakanlığına Bekir Pakdemirli yerine Prof. Mehmet Özkan, Ticaret Bakanlığına TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun adları geçiyor.Ankara kulislerinden aldığımız son bilgilere göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yerlerini koruduğu  gelen bilgiler arasında.

31Mart seçimlerimde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de yeni oluşacak kabinede yer verileceği bilgisine ulaştık. Kabine yapılacak olan Bakanlar kurulunun büyük ölçüde yapıldığı ve Cumhurbaşkanı'nın yurt dışından dönmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.