Kaçağa Geçit Yok

Kaçağa Geçit Yok

Kaçağa Geçit Yok

A+A-

Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince yürütülen çalışmalar ve alınan istihbari bilgiler neticesinde doğu illerinden Denizli'ye kaçak yollarla sigara getirileceği bilgileri elde edilmiştir.İlimize seyir halindeki durumundan şüphelenilen üzeri branda ile örtülü ve yüklü tır görevli ekiplerce takibe alındı.

Takibe alınan araç gerekli tertibat alındıktan sonra durduruldu. Yapılan kontrollerde iplik çuvalları ile yüklü tırda aracın arka bölümünde farkedilmeyecek şekilde aynı iplik çuvalları ile yük arasına gizlenmiş vaziyette toplam 16.090 paket kaçak sigara bulunarak el konuldu.

 

Yine Denizli'de görevli ekiplerce devam eden çalışmalarda yetkisiz petrol türevinin yasadışı yollarla denetimsiz olarak madeni yağ, baz yağları, bitkisel yağlar ve sanayide kullanılan çeşitli yağlar veya solvent türü inceltici kimyasal maddeler ile doğrudan işlenerek standart dışı kaçak akaryakıt olarak kullanıldığı yönünde bilgiler elde edildi.

Yürütülen çalışmalarda ilimizde içerisine kimyasal madde karıştırılarak kaçak karışımlı akaryakıt elde edildiği değerlendirilen yakıt yüklü bir kamyonet takibe alındı.Görevli ekiplerce durdurulan araçta yapılan kontrollerde aracın akaryakıt taşıma belgesi bulunmadığı ve görevli personel tarafından yapılan ölçümünde araçta bulunan yağın geçersiz akaryakıt sınıfına girdiği tespit edildi. Araçta yapılan kontroller neticesinde toplam 1.560 litre madeni yağ ve 1 adet elektrikli aktarım pompası bulunarak el konuldu.

Kaçak akaryakıt ve kaçak sigaralarla ilgili olarak yakalanan 2 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.