Kadın Çiftçilere Ödül

Kadın Çiftçilere Ödül

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü münasebeti ile T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından  "Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni" organize edildi.

A+A-

Tarım ve Orman Bakan Dr. Bekir Pakdemirli törende yapmış olduğu konuşmasında, tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında çok mühim rolü çiftçi kadınların oynadığını belirterek Çiftçi kadınların, ailenin yapı taşı ve sürdürülebilir kalkınmanın şampiyonu olduğunu, Bakanlık olarak kadın çiftçilere desteklerinden daha fazla yararlanması için de pozitif ayrımcılık yaptıklarını, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı'nın yüzde 60'ı kadın çiftçilerden meydana geldiğini, program çerçevesinde, başvuru sahibinin kadın çiftçi olması durumunda ek puan verildiğini, hemen hemen 29 bin kadın çiftçinin bu destekten yararlandığını ve 862 milyon TL hibe destek aldıklarını ifade etti.

Türkiye’de Bir İlk

Türkiye'de ilk defa kırsalda kadınlara yönelik yapılmış olan Tarımda Kadın Girişimciliği Programı ile kadınların hayallerinin gerçekleşmesine katkı sağlandığını ifade ederken Dr. Pakdemirli, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirip, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırıp, tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak için önemli bir adım atıldığını, Kadınların, her alanda yarattığı katma değerin, esirgemedikleri emeğin, Türkiye'nin gerçek gücü olduğunun farkına varmaları gerektiğini, değiştirmek istediklerini sivil toplum kuruluşlarında en önde yer alarak, birlikler, kooperatifler kurup ve yaşatarak yapmaları gerektiğini ifade etti.

Kırsalda başarılı girişimcilik faaliyetlerinde bulunan kadınların ödüllendirilmiş olduğu törende, toplamda 4 kategoride 16 kadın çiftçi ödül aldı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.