Kadın Meclisi'nden Gençlere Altın Öğütler

Kadın Meclisi'nden Gençlere Altın Öğütler

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 85. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde bir panel yapıldı.

A+A-

Panelde siyaset, akademi ve iş dünyasından kadınlar gençlere altın değerinde öğütlerde bulundu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 85. yıldönümü etkinlikleri kapsamında bir panel düzenledi. Kadın Meclisi bu kapsamda Denizli’nin siyaset, akademi ve iş dünyasından başarılı kadınları Albayrak Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşturdu. Panele Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Keziban Uygun Aksoy, PAÜ Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Havva Ergür, Kadın Meclisi yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı. Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, 5 Aralık 1934 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiğini hatırlattı.

"Tarihimizi bilmemiz gerekir"

Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün medeni diye kendimize örnek almaya çalıştığımız, pek çok ülkeden daha önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Tarihimizi bilmemiz gerekir ki, geleceğimize daha emin adımlarla yürüyelim. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sanattan spora, eğitimden kültüre kadar birçok çalışmada kadınlarımız ile birlikte yol almak istiyoruz” dedi.

“Güç sizlerin yüreğindedir”

PAÜ Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Havva Ergür, gençlere kendilerine güven duymaları gerektiğine dikkat çekti. Ergür, “Sizler şimdi çok güzel bir yolun başındasınız ve çok güzel hayalleriniz var. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, anne olmak, ev hanımı olmak başarılı bir kadın olmanın önünde engel değildir. Öncelikle kendinize güvenmeniz gerekir. Ulu Önder Atatürk tarafından bizlere 85 yıl önce verilen seçme ve seçilme hakkı ile bugün birçok başarılı kadın hikâyelerini görüyoruz. Geleceğin başarılı ve güçlü Tük kadınları, güç sizlerin yüreğindedir” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.