Kadın ve Erkek Kimliği Değişikliğe Uğradı

Kadın ve Erkek Kimliği Değişikliğe Uğradı

PAÜ Türk Dünyası Yörük Türkmen Topluluğunca “Orhun’dan Anadolu’ya – II, Türk Muhayyilesinde Kadın” isimli panel yapıldı.

A+A-

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra panel, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Özkan Nalbant’ın başkanlığı ile başladı.

Nalbant, açılışta yaptığı konuşmada, “Bugün özellikle basın ve yayın organlarının yönlendirmeye çalıştığı, istismar edilen ve bazen de kasıtlı olarak yıpratılmaya çalışılan kadın ve erkek kimliğinin zaman içerisinde birtakım değişimlere uğramasının göz ardı edilemeyecek bir gerçek” olduğunu ifade etti. Nalbant, daha sonra diğer konuşmacılar Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nergis Biray ve El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Ayşegül Koyuncu Okca’yı kürsüye çağırdı.

Panelin ilk konuşmacısı olan Prof. Dr. Bilge Özkan Nalbant “Eski Türklerde Kadın” başlıklı konuşmasında, tarihî kayıtlardan vermiş olduğu örneklerle eski Türk topluluklarında kadının yeri ile alakalı bilgiler verdi. Konuşmasını Bacıyan-ı Rum (Anadolu Bacıları Örgütü), Yabancı Kaynaklara Göre Türk Kadını, Ailede Kadının Yeri, Kadına Karşı İşlenmiş Suçlar ve Cezaları, Başka Milletlerde Kadının Yeri gibi başlıklara ayırmış olan NALBANT, “eski Türk devletlerinin (İskitler, Hunlar, Göktürkler, Uygurlar vd.) hepsinde kadının önemli hak ve yetkilere sahip olduğunu” ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.