Kadına yönelik şiddet asla kabul edilemez

Kadına yönelik şiddet asla kabul edilemez

Denizli Valisi Ali Fuat Atik 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile bir mesaj paylaştı.

A+A-

Vali Atik mesajında şu ifadelere yer verdi:

 Bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli ölçütlerinden biri, o toplumda kadına gösterilen saygı ve kadınların ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel hayattaki yeridir.

Kadınlarımız, toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası, toplumun temelini oluşturan ailenin en önemli mihenk taşıdır. Aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlarımız; bütün bir nesli yetiştirip şekillendiren, aynı zamanda hayatın her alanında üstlendikleri toplumsal görevleri başarı ile yerine getiren ülkemizin gelişmesi ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında büyük katkı sağlayan en kıymetli varlıklarımızdır.

Önemli bir gündür

8 Mart Dünya Kadınlar Günü; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sevgiyi, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımızın başarılarını kutladığımız önemli bir gündür.

Ülkemizde, kadın haklarına geçmişten bu yana büyük önem verilmiş olup Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınının siyasi ve toplumsal hayatta birçok dünya devleti kadınından önce söz sahibi olmasını sağlamıştır.

Bugün kadınlarımızın karşı karşıya kaldığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken kadına yönelik şiddet asla kabul edilemez.

Kadına yönelik şiddetin sona ermesi toplumun tüm kesimlerinin birlikte hareket ederek, duyarlılığının artması ile mümkündür.

Kadınlarımızın bizim için çok kıymetli ve önemli olduğunu bir kez daha belirtirken bizi biz yapan, sevginin, şefkatin temsili olan kadınlarımızın, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyor, en derin saygılarımı sunuyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.