Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Konuşuldu

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Konuşuldu

PAÜ’de “Toplumsal Cinsiyet Eğitimi: Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” isimli bir eğitim verildi.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASUAM) ve Denizli İl Jandarma Komutanlığı ortaklığıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Blok Konferans Salonunda, PAÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Volkan Zeybek ve Denizli İl Jandarma Komutanlığı’ndan Jandarma Kıdemli Çavuş, Nur Deliak’ın sunumlarıyla, ‘Toplumsal Cinsiyet Eğitimi: Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ adında bir eğitim yapıldı.


PAÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca onaylanan ‘2017-2020 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı’ çerçevesinde ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Teknik Kurulu’nca düzenlenen 2018 Yılı Etkinlik Planında bulunan ‘Toplumsal Cinsiyet Eğitimi‘ isimli etkinliğe  akademik ve idari personelle öğrenciler katılımda bulundu.

İstatistiksel Veriler Paylaşıldı

Merkez müdürü Prof. Dr. Handan Kumaş’ın açılış konuşmasıyla başlayan eğitimde, toplumsal cinsiyet kavramından, Türkiye ve dünyadaki kadına karşı şiddet ile alakalı istatistiki verilerden ve şiddet ile mücadelede kolluk kuvvetlerinin yeri ve öneminden bahsedildi.

Katılımcıların sorularıyla renkli ve hareketli bir şekilde devam eden etkinlik, soruların cevaplanmasından sonra sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.