Kadınlardan Büyük Atak

Kadınlardan Büyük Atak

Denizli Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü'ne IPARD II 3. Başvuru Çağrı İlanı verileri açıklandı.

A+A-

Denizli İl Koordinatörlüğü/02.05.2018-Denizli Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü'ne IPARD II 3. Başvuru Çağrı İlanı çerçevesinde ortalama 96 milyon TL yatırım tutarına sahip 135 adet proje başvurusunda bulunuldu. TKDK’nın kadın yatırımcılara gösterdiği pozitif ayrımcılık da meyvesini verdi. Teslim alınan 135 projenin 57 tanesi kadın yatırımcıların.

 

Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, 21 Aralık 2017’de çağrı ilanına çıkılan ve 27 Nisan 2018 tarihi itibari ile sonlanan IPARD II 3. Başvuru Çağrı dönemi ile alakal açıklamada bulundu. Kar, IPARD II 3. Başvuru Çağrı döneminde; Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar(101) tedbiri ve Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme(302) Yatırımları çerçevesinde projeleri kabul ettiklerini ifade etti. Bu dönemde; Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) kapsamında 26,Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302) kapsamında 109, olmak üzere toplam 135 proje başvurusu yapıldığını, bu projelerin toplamda yatırım bedelinin ise hemen hemen 96 milyon TL olduğunu ve bu rakamında yaklaşık 49 milyon lirasının yatırımcılara hibe olarak verileceğini dile getirdi.

DENİZLİ İLK 10'A GİRDİ

AB ve ulusal kaynaklar ile sağlanan IPARD hibe destekleri ile onlarca yatırımın Denizli ilinde hayat bulmasına katkı sağlanacağını ifade eden Kar, Denizli iline bugüne dek birçok yeni işletme kazandıran TKDK Denizli Koordinatörlüğünün çalışmalarının aynı hızla sürdüğünü, kurum olarak amaçlarının AB standartlarında hazırlanmış olan projelerle modern, verimli ve sürdürülebilir işletmelerin Denizli’ye kazandırılmak olduğu, bu çerçevede yoğun çaba harcadıklarını, kurumca tespit edilen şeffaf ölçütler ışığında, en iyi hazırlanan projelerin seçilip bu projelere % 40 - 70 arası farklılaşan oranlarda hibe desteği sağlanacağını, bunun yanında bu çağrıda kurumun kadınlara karşı gösterdiği pozitif ayrımcılığın da meyvelerini verdiğini, bu çağrı ilanı çerçevesinde 57 kadın yatırımcın da destek için başvuru yapmasının da ayrıca haklı gururunu yaşadıklarını, bununla birlikte IPARD II 3. Başvuru Çağrı İlanı çerçevesinde 42 şehir arasında hem yatırım tutarı hem de proje sayısı bakımlarından ilk 10 il arasında olmayı başardıklarını, Potansiyel faydalanıcılara ve Denizlili girişimcilerine teşekkür ettiğini ve yatırımların Denizli’ye hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

 

IPARD II 3'üncü Başvuru Çağrı İlanı süresi çerçevesinde teslim edilen projeler;15 adeti Süt Üreten Tarımsal İşletme, 5 adeti Et Üreten Tarımsal İşletme; 6 adeti Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletme(hindi) ;Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme kapsamında alınan başvuruların;74 adeti Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği,4 adeti Arıcılık, 17 adeti Zanaatkarlık ve katma değerli ürün işletmeleri,12 adeti Kırsal turizm,2 adeti Yenilenebilir enerji projesi oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.