Kadınlarımızın Yanında Olmak İçin Çıktık Bu Yola

Kadınlarımızın Yanında Olmak İçin Çıktık Bu Yola

29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Ayyavuz,''Kadınların ellerinden alınan haklar ve yoksulluk kadınları hak mücadelesinden geri bırakmayacaktır.''

A+A-

29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Çiğdem Ayyavuz, Genel Kurulu tamamladıktan sonra, Haftasonuda tüm üyeler ve dernek yönetim kurulu ile birlikte tanışma, kaynaşma kahvaltısı düzenledi. Düzenlenen kahvaltılı toplantıda Ayyavuz, derneklerinin kuruluş amacını, yol haritasını ve düzenleyecekleri etkinlikleri şöyle anlattı.

Dernek Nasıl ve Ne İçin Kuruldu

2021 tarihinde tüm onaylarımızı alarak derneğimiz faaliyetlerine başladı. Öncelikli hedefimiz bizimle aynı amaca inanan, çalışmaya gönüllü yol arkadaşlarımızı seçerek derneğimize üye yapmak oldu. Kısa sürede 60 üye sayısına ulaştık.Derneğimizi tanıtmak, kuruluş amacımızı anlatmak üzere ziyaretler gerçekleştirdik. Kadın Belediye Başkanlarımızdan başlayarak, Siyasi Partilerin İl Başkanlıkları, Denizli Barosu, Sivil Toplum Kuruluşları, Demokratik Kitle Örgütleri, Kadın Muhtarlarımızı ziyaret ettik.Dernek binamızı kiraladık, yeterli üye sayısına ulaşınca Genel Kurulu kararı aldık. 3 Şubatta yoğun üye katılımı ile Genel Kurulumuzu yaptık. İki ay gibi kısa bir sürede çok yol aldık. Seçilmiş yönetim kurulu olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.Derneğimizin Kuruluşu Onuruna Düzenlediğimiz Kahvaltımızı  6 Şubat 2022 Pazar günü 280 kişilik yoğun katılımla gerçekleştirdik. Kadın Mücadelesine bir tuğlada biz koymak için Denizli'de mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm çalışma ve etkinliklerimizde bizleri yalnız bırakmayan, üyelerimize, katılımcılarımıza teşekkürü borç biliriz.

thumbnail-photo-2022-02-08-12-07-10-1.jpg

Kadınlarımız İçin Neler Yapacağız

Derneğin amacı, Dünya ve ülkemiz kadın hareketinin ve Cumhuriyet Devrimlerinin kadının toplumsal yaşama eşit katılımı için açtığı yolu izleyerek genelde insan hakları, özelde kadının insan haklarını savunmak, geliştirmek, toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci yaratmak, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinin gereklerine uygun olarak, yasal planda ve yaşamın içinde (ev – okul – iş – sosyal – siyasal alanda) kadınların statüsünü yükseltmek, kadın ve çocukların her türlü şiddetten korunması için çalışmaktır.Derneğimizde amacına uygun olarak kurs,seminer,konferans, panel gibi eğitim çalışmaları yapılır. Üyeler arasında yemekli toplantılar, konser, tiyatro sergi, kermes gibi etkinlikler düzenlenir.Eğitimde fırsat eşitsizliğini gidermek,kız çocuklarının okullaştırma oranının artmasını sağlamak için ihtyaç sahibi öğrencilere burs verilir,kitap, giysi ve burs verilir.Kadınların eğitimli ve meslek sahibi olmaları için çalışmalar yapılır.Ekonomik krizin ülkeyi yoksulluk ve açlıkla bıraktığı günümüzde yoksulluk en çok kadınları vurmaktadır.Kadınların ellerinden alınan haklar ve yoksulluk kadınları hak mücadelesinden geri bırakmayacaktır. Kadınlar olarak sorumluluğumuzun farkında olup başta yaşam hakkımız olmak üzere , tüm temel insan haklarının korunduğu bir ülkede yaşamak için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Hoş bir ambians içinde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantı, hatıra fotoğrafları çekilerek sonlandırıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.