KAFES Filmine Skandal Ambargo

KAFES Filmine Skandal Ambargo

Film yapımcılarının verdiği bilgiye göre ‘Kafes’ filmi İstanbul, Ankara gibi illerde bazı büyük AVM’lerin sinema salonlarında gösterime giremedi.

A+A-

Film yapımcılarının verdiği bilgiye göre ‘Kafes‘ filmi İstanbulAnkara gibi illerde bazı büyük AVM’lerin sinema salonlarında gösterime giremedi. Gerekçe olarak ise ‘seçime giden bir süreçte kamuoyunu etkilemek’ gösterildi. 22 Ekim‘de Avrupa’da yayına girecek film, televizyon kanallarının çoğunda da baskıdan dolayı reklamlarını yayınlatamadı.

Küçük illerde ise münferit işletmeciler, filmi alarak gösterime soktu. Baskılara rağmen Anadolu’da yoğun bir ilgi gören film, en çok gişeyi Elazığ, Gaziantep, Şanlıurfa illerinde yaptı.

145 salonda gösterimde olan ‘Kafes’, 2 Ekim’den bu yana 170 Bin seyirciye ulaştı.

Film, 12 Eylül olaylarında haksız yere cezaevlerine atılan, işkenceye maruz kalan ve ortak noktaları vatan olan masum gençlerin hikâyelerini beyazperdeye taşıyor. O dönem gençlerin konulduğu cezaevi olan Ulucanlar Cezaevi’nde de yapılan çekimlerde idam ve işkence sahneleri izleyenleri gözyaşlarına boğacak.

İsmail Hacıoğlu‘nun başrolde yer aldığı ‘Kafes’ filmi 2 Ekim’de izleyiciyle buluştu. 12 Eylül darbedöneminde geçen filmde Hacıoğlu, ülkücü bir genci, Mehmet Sipahi’yi canlandırıyor. Mahmut Kaptan’ın yönettiği filmde İsmail Hacıoğlu, Nilay Duru, Şefik Onatoğlu, Fırat Şahin, Barış Küçükgüler, Melda Arat, Erdal Cindoruk, Murat Ercanlı, Fatih Doğan, Murat Çağlar, Cem Sultan Karabulut, Mine Doğan ve Tolga Yüce gibi isimler rol aldı.

Çekimleri Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde ve Ulucanlar Cezaevi’nde yapılan film, 12 Eylül olaylarında haksız yere cezaevlerine atılan ve işkenceye maruz kalan gençlerin hikayelerini anlatıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.