Kaklık Ovası’ndan Müjdeli Haber

Kaklık Ovası’ndan Müjdeli Haber

Honaz Belediyesi üreticilerin sorun yaşamaması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

A+A-

Honaz Belediyesi’nce Kaklık Mahallesi’ndeki Emir Çayı’nda yapılan sondajda suya erişildi. Çıkarılmış olan su ile beraber bölgede hemen hemen 2 bin dönüm arazi sulanmaya başlanacak.

Kaklık Mahallesi’nde üreticilerin arazi sularının az olması sebebiyle 20 gün önce sondaj çalışmasına başlandı. Yoğun geçen çalışmaların ardından mutlu sona ulaşıldı. Saniyede yaklaşık 30-35 litre su çıkarken, bu suyla Kaklık Mahallesi’nde 700 dönüm, Aşağıdağdere Mahallesi’nde 1200 dönüm arazi sulanabilecek.

Yoğun Çalışma

Göreve geldikleri günden bu yana üreticilerle ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, ‘’ 22 mahallemizde bulunan üreticilerimizin sorunsuz bir şekilde işlerini görebilmesi için yoğun bir çalışma içinde olduk. Son olarak Kaklık Ovası’ndaki su sorununu önemli ölçüde çözecek sondaj çalışmasını bitirdik. 20 gün boyunca ekiplerimizin yoğun çalışmasının ardından suya kavuştuk. Saniyede 30-35 litre suyun çıkarken, bu suyla Kaklık mahallemizde 700 dönüm, Aşağıdağdere mahallemizde 1200 dönüm arazi sulanacak. Yıllardır çözülmeyen bu sorunu çözdüğümüz için çok mutluyuz. Bölgemize hayırlı olsun’’dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.