Kaklık Ticaretin Merkezi Olacak

Kaklık Ticaretin Merkezi Olacak

Honaz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın AK Partili Belediye Başkan Adayı Turgut Devecioğlu, Kaklık Mahallesi’nde vatandaşlar ile buluştu.

A+A-

Kaklık’ın Honaz’ın vitrini olduğunu belirten Başkan Devecioğlu, “Kaklık mahallemizin öncelikli sorunlarını belirleyip süratle çözdük. Yeni dönemde içinde işyerleri, fırınlar, kafeterya, dinlenme tesisi bulunacak, şehirlerarası taşımacılığa hizmet verecek ‘Kaklık Dörtyol İşyeri’ projemiz, mahallemizin ekonomisini canlandıracak, ilçemize katma değer sağlayacak. Vitrinimiz olan Kaklık’ın potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek, bölge halkımız için kazanç kapısı haline getireceğiz” dedi.

“KAKLIK İÇİN SEFERBER OLDUK!”

Kaklık’ın Büyükşehir statüsü dâhilinde mahalleye dönüşmesinden sonra hızlı bir şekilde hizmet almaya başladığını belirten AK Partili Turgut Devecioğlu, “Kaklık Mahallemizin ilk etapta acil çözüm bekleyen sorunlarını gidermek, gereksinimlerini karşılamak için harekete geçtik. Ulaşım önceliğimiz olduğu için hemen yol düzenleme ve sıcak asfalt çalışmaları yaptık. Huzur Sitesi ve çevresine, Küçük Sanayi Sitesi’ne, Kız Kur’an Kursu bahçesine kilitli parke taşı döşeyerek vatandaşlarımızı toz ve çamurdan kurtardık. DESKİ’nin altyapısını tamamladığı yerlerde sıcak asfalt, bordür taşı döşeme ve kaldırım çalışmaları yaptık. Mustafa İye Caddesine bisiklet yolu kazandırdık. Huzur Sitesi çevresinde ve tarım arazilerine giden yolları stabilize hale getirdik. Dörtyol Camii ve Cumhuriyet Camilerinin çevre düzenlemelerini yaptık. Bunun dışında birçok devlet kurumunun eksiklerini belediye olarak üstlenerek giderdik.  Akmezar, sanayi girişi ve Çifttay petrol bölgesindeki eski köprüleri yeniledik. Honaz Belediyesi olarak satın aldığımız arazide TOKİ ile işbirliği yaparak, 110 konutluk toplu konut projesini Kaklığımıza kazandırdık. Bilindiği gibi kuralar çekilerek hak sahipleri belirlendi, yapımı da tamamlanmak üzere. Gördüğünüz gibi Kaklık için adeta seferberlik ilan ettik. Kendi sorumluluğumuzdaki hizmetleri yaptık, farklı kurumların sorumluluk alanına giren hizmetlerin de bir an önce gerçekleşmesi için öncülük ve aracılık ettik” dedi.

“KAKLIK TİCARETİN MERKEZİ OLACAK!”

Kaklık için yeni dönem için iddialı ve güzel projeler hazırladıklarını belirten Başkan Devecioğlu, “Kaklık şehirlerarası karayolu üzerinde olduğu için konumu itibariyle ilçemiz için bir avantaj. Biz Kaklık’ı Honaz’ın vitrini olarak görüyoruz. Bu nedenle Kaklık’ın, dolayısıyla da Honaz’ın ekonomisine katkı sağlayacak, ilçemiz için kazanç kapısı olacak bir ticari tesis kuracağız. ‘Kaklık Dörtyol İşyeri’ projemiz, içinde işyerleri, fırınlar, kafeterya, dinlenme tesisi bulunacak, şehirlerarası taşımacılığa hizmet verecek bir tesis olacak. Burada Honaz’a özgü ürünleri de pazarlayacak, tanıtımını yapabileceğiz. Bu anlamda Kaklık mahallemizin konumunu, ticari potansiyelini ilçe ekonomisine katkı sağlayacak bir proje ile değerlendireceğiz” diye konuştu.

“KAKLIK, ŞEHİR KİMLİĞİ KAZANACAK!”

Kaklık’ın yeni dönemde şehir kimliğinin gereksinimi olan hizmetlerle buluşacağını belirten Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, “Allah nasip eder de sizlerin teveccühü ile yeniden hizmet için yetki aldığımızda Kaklık için güzel projelerimizi hayata geçireceğiz. Gençlerimiz için mahallemize bir halı saha kazandıracağız. Mahallemize, ailelerinizle birlikte nefes alabileceğiniz, huzur bulacağınız yeşil alanlar, parklar kazandıracağız. Buralarda çocuklarınız güven içinde oynayabilecek, sizler de spor aletleriyle egzersiz yapma imkânı bulacaksınız. Yeni dönemde kömürün zahmetinden, hava kirliliğinden ve sobanın çilesinden kurtulacaksınız. Kaklık mahallemizde artık doğalgaza kavuşacak. Doğalgazın getirilmesi konusunda yine bizler öncülük ediyoruz, çalışmalara katkı sağlıyoruz. Honazımıza, Kaklıkımıza şehir kimliği kazandırmak, siz vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Sizler bizlere güvendikçe, biz de bu güvene layık olmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Hep birlikte Honaz’ımızı daha güzel yarınlara güçlü bir şekilde taşıyacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.