Kale Devlet Hastanesi Örnek Olacak

Kale Devlet Hastanesi Örnek Olacak

Denizli İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı olan Kale Devlet Hastanesi’ne geçen yıl kurulmuş olan Güneş Enerjisi Santrali, 1 senede hastanenin tükettiği elektriğin 2,5 katını üretip tüm kamu kurumlarına örnek oldu.

A+A-

2 Ekim 2017’de devreye giren 155 kWp kapasiteye sahip Güneş Enerjisi  Santrali 1 senede 210 bin kWh elektrik üretti. Bunun yanında aynı dönemde Kale Devlet Hastanesi sadece 88 bin kWh elektrik tüketip önemli bir başarıya imza attı. Üretilmiş olan elektrik maliyeti ortalama 120 bin TL gelir getiriyor. Elde edilmiş olan gelir ise daha iyi bir sağlık hizmeti sunabilmek için kullanılmaktadır.

Doğa Dostu

Enerji verimliliği, tasarruf ve çevre duyarlılığı ile alakalı örnek olan projeyle, hastanenin 1senede ortalama 100 ton daha az karbon salınımı yaptığı, bu şekilde de 300 ağacın kurtarıldığı hesaplandı. Proje çerçevesinde bununla beraber enerji tasarrufu çalışmalarıyla da elektrik tüketimi evvelki senelere göre yüzde 20 oranında düşürüldü.

 

Yetkililer tarafından yapılan açıklama ‘Enerjini Boşa Harcama Sahip Çık’ sloganı ile başlatılan enerji verimliliği çalışmalarıyla kamu hastanelerinde ciddi bir tasarruf sağlandığı ifade edildi vem Müdürlüğe bağlı hastanelerin tümünde enerji verimliliği ve tasarrufu çalışmalarının uzun senelerdir özveriyle yapıldığı, tükettiği elektriğin tamamından fazlasını güneşten üreten, bu özelliğiyle de Türkiye’de sayılı kamu binaları arasında olan Kale Devlet Hastanesi ile herkese örnek olduklarını düşündüklerini ifade ettiler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.