Kale’de neler oluyor?

Kale’de neler oluyor?

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu, Kale Devlet Hastanesi’nde görevli iki işçinin işten çıkarılmaları ve bir hemşirenin geçici görevle başka yere gönderilmesinin açıklanmasını istedi.

A+A-

Türk Sağlık-Sen Denizli Şubesi Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu, sendika binasında basın toplantısı düzenleyerek, son dönemde Kale Devlet Hastanesi’nde yaşanan işten çıkarma ve görevlendirme uygulamalarını eleştirdi.

Kale Devlet Hastanesi çalışanları tarafından, Kale Devlet Hastanesi’nde yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak geçici görevlendirmeler ve işten çıkarmalar olduğuna dair şikayetler aldıklarını belirten Kurşunoğlu, “Bu konularla ilgili olarak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden ve ilgili hastane yönetiminden sendikamızı ve kamuoyunu aydınlatıcı bilgi istiyoruz” dedi.

İDDİALAR VE SORULAR

Kale Devlet Hastanesi’nde bilindiği üzere 25-26 Haziran 2015 tarihlerinde hizmet alımı ile çalıştırılan 2 işçinin işten çıkarıldığını, kadrosu Kale Devlet Hastanesi’nde olan bir hemşirenin de ihtiyaca binaen Tavas Devlet Hastanesi’ne iki ay geçici görevle görevlendirildiğini belirten Kurşunoğlu, şu sorulara yanıt istedi:

 

TSS yönetim kurulu olarak yetkililere buradan soruyoruz.

1-Hizmet alımı olarak çalışan kişiler haklarında herhangi bir tutanak yapılmadan veya herhangi bir gerekçe gösterilmeden neden işlerinden çıkarılmıştır.  İşten çıkarılan işçiler iddia edildiği gibi keyfe binaen mi çıkarılmıştır. Gerçekten bazılarının keyifleri yerine gelsin diye işten çıkarıldılarise bu işin vebalini kim verecek.

2-İhtiyaca binaen geçici görevle Kale Devlet Hastanesinden Tavas Devlet Hastanesine görevlendirilen Hemşire aynı zamanda Hastanenin Satınalma biriminde tek başına çalışırken hangi sebeple geçici görevle görevlendirilmiştir. Gerçekten Tavas devlet Hastanesinin personel ihtiyacı varsa kadrosu Tavas devlet hastanesinde olup başka yerlerde geçici görevle çalıştırılan hemşireler neden asıl kadrosu olan yerde çalıştırılmamaktadır.

3-Geçici görevle görevlendirilen personelin görevlendirilmesinde şartlar veya kriterler göz önünde bulundurulmuş mudur? Açıkçası Geçici Görevlendirme Genelgesine uyulmuş mudur?

4-Satınalma biriminde çalışan personele, birilerinin işlerine taş koyduğu için mi yoksa birilerini rahatsız ettiği için mi geçici görev verilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.