Kaleiçi Hak Ettiğini Bulacak

Kaleiçi Hak Ettiğini Bulacak

Millet İttifakı Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar Denizli Kaleiçi Çarşısı’nı gezdi.

A+A-

Kaleiçi’nin hak ettiği değeri bulacağını belirten Bahtiyar, “Kaleiçi’nin değerini bugüne kadar bilemediler. Ama artık çevre düzenlemeleriyle birlikte kentimizin sosyal, kültür ve sanat hayatına renk katacak. Turistik bir merkez olacak. Esnaflarımız dükkanlarını kapatmasın devretmesin. Bizim dönemimizde Kaleiçi ve bayramyeri cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar Bayramyeri’ni ziyaret etti. Bayramyeri’nde vatandaşlarla bir araya gelen Bahtiyar, esnaflarla buluşup, dertlerini dinledi. Gezisi sırasından tek tek esnafları dolaşan Bahtiyar, Kaleiçi’nin atıl kalmış yerlerinde de keşif yaptı. Kaleiçi esnafının taleplerini dinleyen Bahtiyar Denizli’ye ve Kaleiçi’ne hak ettiği değeri kazandıracaklarını belirtti.

“KALEİÇİ’Nİ VE BAYRAMYERİ’Nİ YENİDEN CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ”

Bahtiyar, Kaleiçi’nin yeniden prestijli bir alan olacağının altını çizerek, “Açıkladığımız 9 büyük projeden birisi Bayramyeri Kaleiçi düzenlemesi. Biz buraya önem veriyoruz. Yapacağımız çevre düzenlemeleri ve restorasyonlar ile Kaleiçi’ni ve Bayramyeri’ni yeniden cazibe merkezi yapacağız” dedi.

“DÜKKANLARINIZI KAPATMAYIN, KALEİÇİ TURİSTİK MERKEZ OLACAK”

Esnaflardan dükkanlarını kapatmamasını rica eden Bahtiyar, “Esnaf dostlarımızdan ricam şudur, dükkanlarınızı kapatmayın, devretmeyin. Bizim dönemimizde Kaleiçi ve Bayramyeri cazibe merkezi haline gelecek. Bunun sözünü biz veriyoruz. Bugüne kadar değeri bilinmedi ama artık çevre düzenlemeleriyle birlikte kentimizin sosyal, kültür ve sanat hayatına renk katacak. Kaleiçi turistik merkez olacak” dedi.

TURİSTLERİN UĞRAK NOKTASI HALİNE GELECEK”

Kaleiçi’nin yeniden cazibe merkezi olacağının sözünü veren Bahtiyar, Kaleiçi’ne müze müjdesi de verdi. Atıl kalan Pazaryeri’nin restore edilerek farklı şekilde değerlendirileceğini belirten Bahtiyar, “Pazaryerimizi restore ederek, alt kısmına tur otobüslerinin girebileceği bir otopark yapacağız. Üst kısmında turistlerimizin giriş noktası olan yöresel el sanatları müzesi yapacağız. Rekreasyon ve peyzaj düzenlemelerinin yanı sıra Kaleiçi gerçekten adı gibi görünecek, giriş kapıları tarihi dokusuna uygun olarak yeniden düzenlenecek. Üstünü tamamen kapalı şekilde olacak, ışıklandırma sistemi ile 7 gün 24 saat vatandaşlarımızın, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline getireceğiz. Kaleiçi’nin cazibesini arttırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Kaleiçi Turistik Merkez Olacak, Denizli Kazanacak” dedi.

BAHTİYAR DEMİR DÖVDÜ

Kaleiçi gezisinde Demirciler çarşısında esnafı gezen Bahtiyar, gezisini birlikte sürdürdüğü Millet İttifakı Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı ile birlikte demir dövdü. Sıcak demiri şekillendirmek için örsün üzerindeki demiri döven Bahtiyar, “31 Mart’tan sonra Denizli’yi de yeniden şekillendirecek, Üreten Denizli’yi hep birlikte kuracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.