Kalınkoz Ortaokulunun Fen Sokağı Tamamlandı

Kalınkoz Ortaokulunun Fen Sokağı Tamamlandı

Kalınkoz Ortaokulunun Fen Sokağı Tamamlandı

A+A-

Çameli’nin Kalınkoz Ortaokulunda Fen Laboratuvarı ve Laboratuvarın bulunduğu koridora Fen Sokağının yapımı tamamlandı.

Eğitim Öğretim yılı başında Fen Bilimleri Öğretmeni Sefa Çoban’ın önerisi ile yapımına başlanan laboratuar ve sokağın tamamlanması iki ay sürdü.Okuldaki mevcut fen malzemeleri bu sınıfa taşınarak öğrencilerin ihtiyacına cevap verebilecek ölçekte bir laboratuar kazandırılmış oldu.

Ayrıca Laboratuvarın bulunduğu koridora çalışmaları daha eğlenceli hale getirmek,görsel açıdan öğrencilerin motivasyonunu arttırmak amacıyla Fen Sokağı yapıldı. Okul Müdürü Özgür AYDIN: "Okulumuzda öğretmenlerimizin sunduğu projeleri her zaman değerlendiriyoruz. Sene başında Fen Bilimleri öğretmenimiz böyle bir proje ile geldi.

Öğrencilerimiz açısından olumlu bulduk. Çünkü Fen Bilimleri deney üzerine kurulu, yaparak yaşayarak öğrenmenin daha önemli olduğu bir ders. Öncelikle Milli Eğitim Müdürümüze projeden bahsettik. Gerek donatım malzemesi gerekse yapım aşamasında malzeme temini konularında böyle bir projeye destek olacağını söyledi. Fen Bilimleri Öğretmenimizin girişimleri ile Denizli’de hayırsever bir iş adamı da laboratuar masa ve sandalyelerinin temininde desteklerini sundular. Elimizdeki mevcut Fen malzemelerini de kullanarak bir laboratuar oluşturduk.

İkinci aşamada ise o koridoru eğlenceli bir Fen Sokağına dönüştürmek için çalışmalara başladık. Bizler, öğretmenlerimiz, Pamukkale Üniversitesinden öğrenci genç arkadaşlarla çizim, boyama işlerini halettik. Fen Bilimleri öğretmenimiz üstün bir gayret göstererek tavan kaplamaları boyamaları ve gezegen modellerini oluşturulması için çalıştı. Sonuç olarak hep birlikte okulumuza öğrencilerimize güzel bir laboratuar ve Fen Sokağı kazandırdığımızı ve bir farkındalık yarattığımızı düşünüyorum.

Yapılan bu çalışmaların etkinlikleri daha eğlenceli hale getirerek başarımızın artmasında rol oynayacağını umut ediyorum. Bu çalışmanın başından itibaren desteğini esirgemeyen Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Uzun’a, bir eğitim sevdalısı olan hayırseverimiz beyefendiye Fen Bilimleri Öğretmenimiz Sefa Çoban’a ve tüm öğretmenlerime teşekkür ederim," dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.