Kamu İşçilerine Zam Müjdesi!

Kamu İşçilerine Zam Müjdesi!

Kamu işçisi maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu.

A+A-

Toplu sözleşme görüşmelerinde kamuda işçisi maaşlarına 2015 yılı için yapılacak zammın yüzde 11.3 olması konusunda mutabakata varıldı.

 

Kamu işçisi maaşlarına ne kadar zam yapılacağı merak ediliyordu. Kamu işçisi maaşları konusunda yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlandı ve kamu işçisi maaşlarına 2015 yılı için yüzde 11.3 oranında zam yapılması konusunda mutakabat sağlandı. Ayrıca toplu sözleşme görüşmelerinde kamu işçisine yılda bir kere olmak üzere 500 lira denge ödeneği verilmesi konusunda da uzlaşma sağlandı.

 

 

Kamu kesimi işyerlerinde çalışan yaklaşık 210 bin işçiyi kapsayan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu Üyeleri, TÜRK-İŞ Koordinasyon Kurulu Üyeleri ile Kamu İşveren Sendikaları Genel Sekreterleri tarafından Başbakanlıkta yapılan törenle imzalandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen kamu işçisi maaşları toplu iş sözleşmesi töreninde yaptığı açıklamada, "Ücret zammı olarak 2015'in birinci altı aylık döneminde yüzde 6, ikinci altı aylık dönemi için yüzde 5 oranında olmak üzere toplamda yüzde 11.3 oranında artış yapılmıştır. Ayrıca yılda bir defa olmak üzere tüm işçilere denge ödeneği olarak 500 lira ödeme yapılacak" dedi.

 

TÜRK-İŞ YILLIK YÜZDE 15 İSTEDİ

 

Türk-İş'in internet sitesinde yer alan mutabakat metnine göre kamu işçisi maaşlarına 2016 yılında ise yüzde 3+3 oranında zam yapılacağı belirtildi. Türk-İş, 2015-2017 yılları arasında 210 bin kamu işçisi adına yıllık yüzde 15 oranında zam talep etmişti.

 

"Maaşı aylık 2,150 liranın altında olan işçilerin brüt çıplak ücretlerine, 2,150 lirayı geçmemek üzere 100 lira her ay için iyileştirme yapılacak" açıklayan Davutoğlu, "Maaşları 2,151 lira ile 2,250 lira arasında olanların aylık brüt çıplak ücretlerine aylık 2,250 lirayı geçmemek üzere 75 lira, maaşları 2,251 lira ile 2,350 lira arasındaki işçilerin aylık brüt çıplak ücretlerine 2,350 lirayı geçmemek üzere aylık 50 lira iyileştirme yapılacak." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.