Kamudaki Kadroların Yüzde 42'si Hala Boş!

Kamudaki Kadroların Yüzde 42'si Hala Boş!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türk Sağlık-Sen tarafından bir araştırma yapıldı. Araştırmaya göre 2014 yılında Engelli Kamu Personeli atamalarına 75 Bin 570 Engelli vatandaşımız başvurdu.

A+A-

2014 yılında iki ayrı atamada ise sadece 5 bin 333 engelli vatandaşımızın memur olarak ataması yapıldı. Memur olmak isteyen Engelli vatandaşlarımızın sadece yüzde 7'si bu hayaline kavuştu. Araştırmaya göre 2012'de 5 Bin 254, 2013'te ise 5 Bin 254 vatandaşımız kamuya memur olarak atandı. Araştırmada kamuda göre yapan engelli sayısına da yer verildi. Devlet Personel Başkanlığı Verilerine Göre Kamuda toplam engelli memur kontenjanı 55 bin 334 olmasına rağmen kamuda istihdam edilen engelli sayısı 34 bin 88 olarak kaldı. 23 Bin 545 engelli kadrosu ise boş. Yani; engelli kadrolarının yüzde 42'si hala boş duruyor.

Kamuda engelli kadrolarının hala yüzde 42'sinni boş olmasının ayıp olduğunu dile getiren Türk Sağlık Sen Denizli Şube Başkan Yardımcısı Ali İhsan Öztürk,  " Engelli vatandaşlarımız iş beklerken, çalışma hayatında var olmak isterken hala engelli kadrolarının yüzde 42'sinin boş olması kamuya yakışmamaktadır. Engelli KPSS'si gibi bir ölçme sınavı yapılmasına rağmen hala bu kadroların doldurulmamasını anlamak mümkün değildir. Burada bir art niyet yoksa bile ihmal olduğu kesindir. Devlet bu ayıba son vermelidir" dedi.

Kamuda görev yapan Engellilerin sorunlarına da duyarsız kalındığını ifade eden  Öztürk,  "Bugün engelli otoparkı birçok kurumda yoktur. Var olanlarda kurum girişine çok uzaktadır. Engeliler için asansör, rampa ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ne yazık ki kurumlarda tam anlamıyla karşılanmamaktadır. Devlet çıkardığı mevzuatları ilk önce kendi kurum ve kuruluşlarında uygulayarak özel sektörü örnek olmalıdır" diye konuştu.

1 GÜNLÜK İDARİ İZİNLE ENGELLİ MEMURLARIMIZ MUTLU OLMAZLAR

Öztürk,  Engelli Çalışanların sorunlarının çözülmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirterek,  “Kamuda görev yapan engellilerimiz için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Engelli arkadaşlarımızın beklentisi budur. Yoksa 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde 1 gün idari izin vererek onları mutlu etmiş olmazsınız. Kalan 364 günleri için neler yapabilirizin derdinde olursanız onları gerçek anlamda mutlu etmiş olursunuz. Türk Sağlık –Sen olarak tüm bu beklentilerimizin gerçekleşmesi dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

MESUT GÜLER 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.