Kanlı Ay Tutulması Depremi Tetikler mi ?

Kanlı Ay Tutulması Depremi Tetikler mi ?

Ay tutulması 4 Nisan saat kaçta gerçekleşecek? Kanlı ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Peki ay tutulması burçlara nasıl etki edecek, işte bütün merak edilen soruların cevabı...

A+A-

Ay tutulması 4 Nisan saat kaçta gerçekleşecek? Kanlı ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Peki ay tutulması burçlara nasıl etki edecek, işte bütün merak edilen soruların cevabı...

 

Kanlı ay tutulması nedir, kanlı ay tutulması saat kaçta gerçekleşecek sorusu son günlerin Türkiye’de Ay’ın sadece kırmızılaşmış bir Dolunay olarak görüleceği kanlı Ay tutulmasında, ayın kırmızılaşmasının sebebi ne? İşte 'depremi tetikleyen doğa olaylarından biri olduğu iddia edilen kanlı ay tutulması'nın sırrı ve bütün bilimsel veriler...

 

AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

 

Ay tutulması 4 Nisan Cumartesi saat 15.00'te gerçekleşecek fakat Türkiye'den tam olarak 16.58'de izlenebilecek.

 

EN SIKICI AY TUTULMASI

 

Türkiyе 'de saat 16:58 sıralarında yaşаnacak olan Kanlı Ay tutulmasının, 'bu yüzyılda yaşanan en sıkıcı Ay tutulması' olacağı söyleniyor.

 

AY NEDEN TUTULUYOR?

 

Bir çok astrologlarında bu doğa olayı ile ilgili bir çok teorisi ve açıklaması bulunmaktadır. Kanlı ay tutulması adı verilen ay tutulması ne zaman olacak ve saat kaçta gerçekleşecektir. Türkiye'de görülmeyecek olan bu doğa olayını tv kanallarından naklen takip edebilirsiniz.

 

AY TUTULMASI NEDİR?

 

Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya'nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir. Ay tutulması, dolunay zamanında ve Ay'ın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ay'ın, Dünya'nın gölgesine girmesi ile Güneş'ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür. Güneş, karşı düğüm noktasında veya ona yakın olmalıdır. Bu şartlar altında Dünya'nın gölgesi Ay'a düşer. Bu 42.000.000.000 km uzanan gölge konisi Ay'ın uzaklığından yaklaşık 8800 km geniştir. Ay, saatte 3456 km hareket ettiği için ortalama Ay tutulmasının zamanı yaklaşık 40 dakika ile bir saat arasında değişir. Ay tutulması, yeryüzünün Ay'ın ufuk çizgisinin üzerinde olduğu herhangi bir bölgesinden gözlenebilir. Ay'a karşı olan Dünya yüzeyine çarpan Güneş ışınları Dünya'nın atmosferi tarafından kırıldığı için, Ay tutulmasında Ay, tamamen kaybolmaz. Dünya etrafında kırılan ışıklarda mavi renk yutulduğu ve kırmızı renk yansıtıldığı için, Dünya'nın gölgesi kırmızı renkte görülür. Bu güçsüz ışık kalıntıları görünürlüğü mahallî atmosferik şartlara bağlı olarak Ay'ı tuhaf bir bakır renginde ortaya çıkarır.Bunun sonucunda Ay tutulması olur

 

Dünya, Ay ve Güneş'in bazı değişik durumları kısmi Ay tutulmasını sağlar. Bu durumlarda Ay'ın üzerine Dünya'nın tam gölgesi değil, kısmi gölgesi düşer.

 

Ay tutulması genellikle yılda iki kere ortaya çıkar. Bazı özel durumlarda Ay tutulmasının hiç ortaya çıkmadığı veya üç defa ortaya çıktığı da olabilir.

 

AY NEDEN KIRMIZIYA DÖNÜŞÜYOR

 

Ay’ın Dünya’nın gölgesine girmesinden dolayı kırmızı tonlarını yansıtan ‘kanlı Ay tutulması’ , Ay’ın ‘Blood Moon’ yani 'kanlı ay' adını almasına neden olmuş.

 

SADECE 5 DAKİKA SÜRECEK

 

2014-2015 yılları arasında 4 kez gerçekleşecek olan kanlı ay tutulmasında, 4 Nisan’da oluşacak dolunay 3. tutulma olacak.

 

BİR DAHAKİ TUTULMA NE ZAMAN?

 

Sadece 5 dakika sürmesi beklenen kanlı ay tutulmasının sonuncucu ise 28 Eylül’de gerçekleşecek ve böylece 2014-2015 yıllarındaki Tetrad (Dörtlü) serisi tamamlanmış olacak.

 

KANLI AY TUTULMASI DEPREMİ TETİKLER Mİ?

 

Ayın dolunay haline geçtiğinde manyetik alanların her zamankinden daha fazla etkileneceğini söyleyen astrologlar, deprem gibi doğal afetlerin de bu manyetik değişimden etkilenebileceğini belirtiyorlar.

 

ASTROLOGLARDAN FLAŞ KANLI AY TUTULMASI YORUMU

 

Astrologlar, 4 Nisan'da 3'üncüsü yaşanacak dörtlü Ay tutulmalarının toplumsal açıdan çalkantılı günlere işaret ettiğine ve toplumda adeta "duygusal türbülans" yaşanacağına işaret ediyorlar.

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.