Kanseri Ve Şekeri Tedavi Eden Bitki

Kanseri Ve Şekeri Tedavi Eden Bitki

Kanseri Ve Şekeri Tedavi Eden Bitki

A+A-

Eğer daha sağlıklı olmak, bedeninizde herhangi bir sorun yaşamamak, daha fazla enerji üretmek ve daha uzun yaşamak istiyorsanız, o zaman bu bitkiyi bilmeniz gerekiyor. Moringa Kuzey Asya’da yaygın olarak kullanılan büyülü bir bitkidir. Uzun yıllardır geleneksel olarak tıp alanında kullanılmaktadır. Bitki, sahip olduğu antioksidan miktarı ile bilinmektedir.

Sağlıklı olduğu kanıtlanmıştır ancak faydaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için farklı araştırmalara da ihtiyaç vardır. İşte bu bitkinin meyvesini ve yapraklarını tüketmeniz için yedi neden.

Moringanın Besin Değeri

Bu bitkinin meyvesi ve yaprakları birçok mineral ve vitamin içermektedir. Ayrıca bir bardak püresi ise C vitamini ihtiyacınızın %157’sini karşılar. Ayrıca:

  • Günlük B6 vitamin ihtiyacınızın %19’u,
  • Günlük A vitamin ihtiyacınızın %9’u
  • Protein – 2 gram
  • Günlük K vitamin ihtiyacınızın %12’si
  • Günlük B2 vitamin ihtiyacınızın %11’i
  • Günlük demir ihtiyacınızın %11’i
  • Günlük magnezyum ihtiyacınızın %8’i

Bitkinin kurutulmuş yaprakları takviye olarak kullanılabilinir ancak bitkinin kendisi daha faydalıdır.

Güçlü Kemikler

 

Bu bitkiyi tüketmek, kemik yoğunluğunuzu geliştirir. Kemik kaybını engelleyen kalsiyum ve demire sahiptir. Aynı zamanda ergenlik çağındaki çocukların ihtiyacı olan enerji düzeyin sağlar.

Kansersiz Hayat

Bu bitkide antioksidanlar bulunur ve serbest radikallere karşı savaşır. Kanser oluşumunu engeller. Aynı zamanda C vitamini, beta keroten, klorojenik asit ve kuersetin içermektedir. Bunlar, bu radikaller için harika bir savunma oluştururlar.

Baş Ağrısız Bir Gün

Bu bitkinin köklerinden, bitki suyunu elde edin. Eşit miktarda su ile karıştırın, yudumlayarak tüketin.

Göz Sorunları

Bu bitki konjunktivit gibi sorunları hafifletebilir. Yapraklarını alın ve iyice ezdikten sonra elde edeceğiniz macun kıvamını gözlerinizin üzerine koyun. Eğer bunu bal ile karıştırırsanız, göz farı olarak ve kornea sorunlarını tedavi etmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca gözdeki şişlikleri de alacaktır.

Düşük Kan Şekeri

Eğer şeker hastasıysanız, bu bitki size yardımcı olabilir. Eğer kan şekerinizin normalin üzerine çıkmaya başladıysa bu bitkiyi tüketin. Yapılan çalışmalar, bitkinin hayvan denekler üzerinde kan şekerini düşürdüğünü kanıtlamıştır. İnsanlar üzerindeki çalışmalar ise devam etmektedir. 30 kadının bulunduğu bir denek grubuna 3 ay boyunca 7 gram yaprak tozu verildikten sonra kan şekerlerinin %13,5 düştüğü gözlemlenmiştir.

Yaşlanma Karşıtı

Sahip olduğu A vitamini sayesinde yaşlanma  sürecini yavaşlatır. Aynı zamanda görme kabiliyetinizi ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Moringa hala keşfedilmesi gereken bir bitkidir. Emin olunan tek şey ise bu bitki tamamen sağlıklı ve gönül rahatlığıyla günlük beslenmenize dahil edebilirsiniz.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.