Kara delik fotoğrafı NASA canlı yayın izle YouTube

Kara delik fotoğrafı NASA canlı yayın izle YouTube

NASA tarafından kara delik ilk fotoğrafı saat 16.00'da canlı yayında açıklanacak. NASA canlı yayın izle linki haberimizde. Kara delik nedir?

A+A-

NASA tarafından kara deliğin ilk fotoğrafı saat 16.00'da canlı olarak açıklanacak. Milyonlar kara deliğin fotoğrafını merak içerisinde beklerken "kara delik var mı" "kara delik nasıl oluşur" soruları sorulmaya başlandı.

Yüzyıllardır gizemini koruyan ve hakkında çok az bilgi sahibi olunan yapılardan biri olan kara delikler hakkında tüm araştırmalar devam ediyor. Peki kara delikler gerçekten var mı, nasıl oluşur?

Bilim insanları, bugün TSİ 16.00'da tüm dünyada eşzamanlı yapılacak basın toplantıları ile önemli bir duyuruyu açıklayacaklar. Avrupa Güney Gözlemevi duyurunun Olay Ufku Teleskobu (Event Horizon Telescope-EHT) tarafından elde edilen ilk sonuçlar ve gelişmeler bu toplantıda gün yüzüne çıkacak.

ABD Ulusal Bilim Vakfı, 2012'de bir kara deliğin çevresini gözlemlemek için kurulan Event Horizon Teleskobu'ndan (EHT) elde edilen 'çığır açıcı sonucu' bugün düzenlenecek bir basın toplantısı ile açıklayacak. Henüz resmi bir açıklama olmasa da 'çığır açacak' bilimsel paylaşımın kara delikle ilgili olduğu söyleniyor.

Saat 16.00'da açıklanacak bulguların astrofizik açısından bir dönüm noktası olabileceği belirtilirken kara deliklerin çevresi evrendeki en vahşi yerlerden biri olarak gösterilmekte.

KARA DELİK NEDİR NASIL OLUŞUR?

Kara delik nedir, neden oluşur: Kara delikler en basit anlatımıyla, çok büyük kütleli olan ve çok güçlü çekim kuvvetleri nedeniyle yeteri kadar yakın mesafede bulunan her şeyi yutan kozmik yapılardır.

NASA CANLI İZLE

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.