Karaca Başvurusunu Yaptı

Karaca Başvurusunu Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli milletvekilliği aday adaylığı için başvuru yaptı. Aday adaylığı başvurusunu CHP Genel Merkezi'ne giderek yapan Karaca, 27.Dönem Denizli Milletvekili Aday Adaylık başvurusunu yaptığını ve 24 Haziranda Zafere beraber yürüyeceklerini dile getirdi.

Gülizar Biçer Karaca Kimdir?

Denizli ilinde dünyaya gözlerini açan Karaca’nın babasının adı Mehmet, annesinin adı Akkız’dır. Karaca, 1989 senesinde Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak serbest avukatlığa başladı.

1991 senesinde SHP'de başlamış olan siyaset hayatına, 1993 senesinden itibaren CHP’de devam etti. 1999 senesinde dek,  CHP Gençlik Kolları’nda yönetim ve başkanlık görevlerini yaptı. 1999-2004 seneleri arasında CHP Kınıklı Belediye Meclis üyeliği görevin, sürdürdü ve aynı dönemde, 2000-2002 yılları arasında Denizli Barosu Genel Sekreterliği yaptı.

Biçer Karaca sığınma evleri, aile içi şiddetin önlenmesi, medeni kanun ve kadın hakları ile alakalı konularda çalışmalar yaptı. Kadın Sığınma Evi Projesi’nde bulundu. Denizli Kadın Platformu kurusucu,26 STK, ODA ve Siyasi partiden oluşan Denizli Demokrasi Platformu Kurucusu.

2005 - 2015 seneleri  arasında, Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanlığını yapan Karaca, TBMM 25. Yasama Döneminde Denizli Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi olarak hizmet verdi. 35. CHP Olağan Kurultayı’nda, CHP Parti Meclisi Üyeliğine seçildi. Orta düzeyde Almanca bilen Gülizar BİÇER KARACA, evli ve bir çocuk annesi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.