Karacasu Safranbolu gibi olacak

Karacasu Safranbolu gibi olacak

Karacasu'yu Safranbolu yapacak protokolde imzalar atıldı.

A+A-

Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal’ın seçim vaatlerinde yer verdiği ve göreve geldiği günden beri üzerinde yoğun bir mesai harcadığı Büyükdağlı Mahallesi'nde bulunan Küçük Arık Sokak iyileştirme ve 14 ev restorasyonu çalışmalarını kapsayan projede imzalar atıldı.

Projeye 1 Milyon TL Hibe

Belediye Başkanı Zeki İNAL'ın girişimleri ile göreve geldiği günden beri üzerine konuşulan Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan Karacasu Evlerinin restorastyonu ve Küçükarık sokak iyileştirme projesi Aydın Valiliği ve Kültür Bakanlığı tarafından destekleniyordu. Bu kapsamda Başkan İnal'ın görüşmeleri ve resmi yazışmalar ile Kültür ve Turizm Bakanlığından verilen destekler kapsamında Karacasu Belediyesi'nin hazırladığı proje 1 milyon lira hibe almaya hak kazanmıştı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer'in ilçeye gelerek Belediye ile protokol imzalamasıyla birlikte projenin desteklenmesi de resmiyet kazandı.

Belediye Başkanı Zeki İnal ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer’in imzaları attığı protokol törenine Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Murat Uysal, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç ve Meclis Üyesi Memduh İlgili katıldı. Proje kapsamında özel şahsa ait 10 ev ve kamulaştırılmış iki evin restore edileceği ve ayrıca sokak iyileştirme çalışmasının yapılacağı bilgisi verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum