Karar Verildi: Denetlenecekler!

Karar Verildi: Denetlenecekler!

Merkezefendi Belediye Meclisi bugün belirli gündemler etrafında aylık toplantısını yapmak için toplandı.

A+A-

Merkezefendi Belediye Meclisi’nin bugün yapmış olduğu toplantıdan masaj salonları ile ilgili karar çıktı.

Oy Birliği Sağlandı

Meclis üyeleri Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın bugün meclise vermiş olduğu yazılı önerge ile Merkezefendi Belediyesi sınırları içerisinde açılan ve çevredekilerin huzur ve esenliği konusunda çok fazla şikayet alınan masaj salonlarının denetim altına alınmasını oy birliği ile kabul etti.

Masaj salonlarının ruhsatlandırması için iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı düzenlenirken, onaylı mimari projede masaj salonu olmayan ve amacına uygun yapı kullanma izin belgesi alınmamış iş yerlerinde çalışma ruhsatı düzenlenmesi, ruhsatı olanların da devir işlemine izin verilmemesi Şeniz Doğan’ın vermiş olduğu yazılı önerge ile kabul edildi. Masaj salonları, yapı kullanma izin belgesi ve kat maliklerinin oybirliğiyle aldıkları karar olsa dahi, yönetmeliğe uygun olmadığı takdirde çalışmayacak.

Masaj salonlarında, uygulama odalarının her birinde sıcak su tertibatı, duş kabini ve tuvaletlerin bulunması, bay ve bayanlar için ayrı ayrı tuvaletlerin yapılması gerektiği ilgili yönetmelikte belirtilmiş olmasına rağmen çalışır durumdaki masaj salonlarının böyle olmadığı tespit edildi.

Masaj salonlarındaki mevcut uygulama, mevcut sıhhi tesisat ve giderlerini hatta statik ve betonarme çözümlerin de telafisi zor hatta imkansız sorunlara yol açtığından ana yapıda bir takım zararlara açıyor.

Onaylı mimari projede, masaj salonu olmayan ve amacına uygun yapı kullanma izin belgesi alınmamış iş yerlerinde çalışma ruhsatı düzenlenmemesine, ruhsatı olanların da devir işlemine izin verilmemesine karar verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.