“Kararlı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz”

“Kararlı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz”

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

A+A-

Başkan Arslan açıklamasında “Cumhuriyetimiz; 29 EKİM 1923 tarihinde yani bundan 98 yıl önce bugün; “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır.” dedi.

 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 29 Ekim gününü en büyük bayram olarak nitelendirdiğine dikkat çeken Başkan Arslan Milletimizin 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını kanıyla ve canıyla ilan ettiğini hatırlattı ve sözlerine şöyle devam etti:

Ülkemizin en anlamlı ve özel günü olan Cumhuriyet Bayramı'nı, bir kez daha büyük bir coşku, derin bir gurur ile kutluyoruz. Cumhuriyetimizin asırlık bir çınara dönüşmesine sayılı günler kaldı. 100'üncü yaşına yürüyen Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içerisinde, bilimin ışığında, demokrasi, insan hakları, adalet ve özgürlük alanlarında muasır medeniyetler seviyesine taşımak, hepimizin en kutsal görevidir.

“KARARLI DURUŞUMUZDAN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Esarete, zulme ve dayatmalara rıza göstermeyen Aziz Türk Milleti, işgalcilere karşı başlattığı mücadeleyi tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla taçlandırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ecdadımızın kazandığı bu büyük zafer, bizlere bağımsızlığımızı müjdelemiştir. Türk Milleti, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. 98 yıl önce olduğu gibi yine millet ve devlet olarak; vatanımızı, bayrağımızı ve geleceğimizi korumak için mücadelemizi sürdürüyoruz. İstiklal Harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruhu dimdik ayakta taşımaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle;  Bu aziz yurdu bize vatan yapan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu kutsal amaç için  toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyor;  Çameli’li hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını kutluyorum.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.